Maandag
Het is een prachtige dag vandaag en er is veel vertier. Rob heeft zijn eerste visdag van het jaar en Margreet en Bram spelen weer in hun zandbakje. Met elke dag een stukje kom je er uiteindelijk ook wel. Zeker als Brammetje en Lars komen helpen. Dan heb je vermaak en is de klus zo geklaard.
Martin en Lap hebben een mollenhoop- en maaidag. ‘s Ochtends mollenhopen vlakscheppen en in de middag het eerste deel van de wijk maaien. Nicolette ziet die twee mollenhoop vlakkers bezig en denkt; “dat kan ik ook”. En even later is er een trio vlakkers.

Als Martin op de maaier zit

leegt Lap de afvalbakken. Johan had ook graag een paar mollen een klap, met zijn super spade, op de kop gegeven. Maar de eerste twee waren hem voor. Dan maar wat ruimen en harken bij de beek. En ik doe dat bij de wadi. Velen maken een wandeling en genieten volop van de lente. Het ruikt naar zomer in aantocht. In het bos longkruid

en een stil protest van een door zaagvandalen gemolesteerde boom.

Dinsdag
Oh, oh, oh , wat is het mooi. In een week tijd van kaalte naar groen, geur en kleur. Het is een pracht en een wonder.

Ik bosmaai een rondje en bij het planten van planten bij de wadi spreek ik Joop, Johan en Jan. Joop geeft aan kwelbeek zuid niet meer te kunnen schoffelen. Het blotevoetenpad zal dan gaan vergrassen en met de maaibeurten gemaaid gaan worden. Tenzij er liefhebbers zijn om het schoffelen van Joop over te nemen. Wij horen graag.

Woensdag
Een lange maaidag voor Martin. Geconcentreerd maait hij het restant van het maaiareaal. Wat ligt ons wijkje er weer mooi bij.

Kees en Lap kunnen er ook wat van. Met de flyer zijn zij afwisselend bezig en maaien het gehele gracht talud.

Thom laat dat niet over zijn kant gaan, hij maait een deel van het talud aan de overkant.

Elly is uitgewoond als zij nieuwe planten in de hoekborders heeft geplant.

Hans K. schoont de rozenborders bij de Kornbrug.

Bram spit 2 m3 zwarte grond in het “hoektuintje”. En Bram en ik beginnen met het schonen van een met 7-blad verontreinigd deel van de BZN.

Er is een bezoek van Lelystedelingen. Anke, Nico, Bram en Ton laten 6 Lelystedelingen zien hoe wij hier het zelfbeheer invulling hebben gegeven. Is dit realistisch voor een buurt in Lelystad? De tijd zal het leren.

Het lenteklokje bloeit volop.

Donderdag
Nabij het Brulperkje wordt gedacht aan de verkeersveiligheid. Martin knipt er een haag kort. “Zo wordt het overzicht een stuk beter”.

Het is mooi langs de beek.

Braamsluipavond zonder de bekende braamsluipers. Hoe kan dat nu? Mike, Lap en ik monsteren de afwezigen. Wat te doen op deze geweldige zomeravond? Hans  gaat naar zijn eigen tuinpaadjes, Mike gaat languit mediteren in de wadi en ik meld mij aan bij meesteres Diana en haar copanen Alfred en Bram. Wij gaan 7-blad oogsten opdat de BZN weer BZZ wordt. Dat is wel even hard werken. De astrantia en anemonen staan nu weer netjes in het gelid en krijgen een tweede leven zonder 7-blad. Op de weg over de kwelbeek hebben Mike en ik een unieke braamsluip afterparty. Voorzien van een kaasplankje mijmeren wij over werk, minder werken en pensionado’s. Er is een heldere lucht met veel vliegverkeer van vleermuizen en boeingen.

Vrijdag
Arjen doet een rondje gooimeer. Eerst langs de keukenhof aan het gooimeer.

En aan de overkant het windbos vanuit het gooi.

Naast al die weldaad ziet hij ook in de buurt mooie dingen.

Zaterdag
“Gelukkig , de ijsvogel is er weer“, roept  Greet verrukt. “Ik dacht dat door de late vorst er weinig vogels meer leefden. Maar kennelijk heeft onze beek een bijzondere aantrekkingskracht.”

Levien constateert de snelste magnolia bloei ooit.

Ook de magnolia tresia doet het mooi en heeft ook een korte bloei.

Volgende week zaterdag is het de WWO van april. Door de natuurexplosie is er veel werk in de borders en bij de beek. Bij de wadi kan er een akkerrandzaad mengsel worden ingezaaid.

In de koffiepauze is er aandacht voor de twee locaties voor de aanleg van een minibossie. Ilse en Sylvia van het IVN zullen graag vernemen waar jullie voorkeur naar uitgaat. Heb je zin om voor de soep van de dag te zorgen?

De kikkervisjes worden snel groot.

En is dit de grote kikkervisjes eter?

BewarenBewaren

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C