Zondag
Wadi en hut blijken een kindermagneet.

Prima maar wel respectvol mee omgaan is onze wens. Ik heb een confrontatie met twee jongens die gillend van de pret staan te dansen op de vogelkijkhut en ander ongewenst gedrag tonen. Ik start met een pedagogisch en didactisch verantwoord onderhoud. Maar als ik in mijn gezicht wordt uitgelachen is er voor mij maar een weg. Met stem verheffing; “oprotten jullie, ik wil jullie hier nooit meer zien”. Verrek, denk ik, die taal verstaan ze wel als ze met een bedremmeld gezicht wegfietsen.

Maandag
Johan en Lap plaatsen een vlinderstrook en wandelpad markeerpaal terug en zij storten zand bij de magere brug en schonen de wadi.

Samen met Regien worden enkele knotwilg stammen vervangen.

En helemaal in de palen sfeer controleert Lap na afloop of alle wandelpad markeerpaaltjes er nog zijn.

Hoge temperaturen na een weekje vorst. Al het verscholene staat te trappelen om tevoorschijn te komen.

Ton gaat naar de steiger om het wadi-asfalt te brengen. Dat hebben ze daar nog niet eerder meegemaakt. “dat is bedrijfsafval mijnheer”. “Maar het is jullie eigen asfalt “. Uiteindelijk moet er toch naar Almere De Vaart worden gereden.

Elly heeft na de ochtendgym van het voorbije weekend nu middaggym in de borders rond de steiger.

En dan staan Sky, Tom en Ursel bij de deur. “Kijk eens wat ik gevonden heb mijnheer”. En zie daar, ik ontvang uit de handen van Skye de gemolesteerde kwelbeek ijsvogel. Hij lag in de buurt van zijn standplek in het water. Skye heeft het kleinood boven water gehaald. Waarvoor hartelijke dank. Gekrast en gedeukt dat wel. Rest het verzinnen van een verankering van vogel op console die hufterproof is.

Dinsdag
Er zijn veel complimenten over de nieuwe landschapsbeelden rond de wadi.

Woensdag
Voorjaarsdag; met crocussen, narcissen en sneeuwklokken.

De aalscholvers wachten tot de vissen weer wakker worden. Maar het water en dus ook de vis is nog koud en wordt duur betaald.

Donderdag
Lap leegt alle afvalbakken. En Lap speelt vandaag voor een groene hulk. Van die groene ringen rond twee bomen langs de kwelbeek kreeg hij het groen voor de ogen. “Eruit met die krengen”. Zo gezegd, zo gedaan.

Over krengen gesproken. Vader en moeder zwaan jagen hun jong weg uit de kwelbeek .

Met versuffing bij het jong tot gevolg. Lap; “Dat beest lag voor dood door al dat pikken, trekken en bijten. Na een tijdje kwam hij gelukkig weer bij. Buren hebben de dieren ambulance laten komen en die probeerden het jong te vangen maar dat is niet gelukt. Zoveel leven zat er nog wel in” 

Vrijdag
De gemeente freest de vlinderstrook van het vogelbos. Na afloop harkt Lap de boel schoon.
Lap vraagt;” weet jij waar die groene krengen zijn gebleven?”. Ze liggen er niet meer.

In de speeldriehoek keurt de gemeente de mand af. Voor de kinderen hier is juist die mand een favoriet. Ouders beraden zich.

Zaterdag
“Brrrrrr”, wat een kille koude dag. Het groene kreng raadsel is opgelost; Johan blijkt ze te hebben afgevoerd naar de Steiger. Lap stopt het vlinderstrook rietafval in grote gele zakken. Ik hou mij zelf warm door wadi zand te kruien en vaste planten te planten nabij de grote wadi knotwilg.

Tot volgende week. Dan is het vast en zeker lente.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C