Dag 1: vrijdag 9 maart

Na een klein half jaar hard en minder hard werken beleven wij in het NLDOET weekeinde van 9 en 10 maart de finale van de aanleg van de wadi.

Vandaag staat de verbinding tussen wadi en kwelbeek op het programma.

Landschapsbeheer stelt 50 stuks beplanting beschikbaar. Het is een onderdeel van de bijenactie die Landschapsbeheer ihkv NLDOET heeft georganiseerd. Zoon Mark neemt de planten mee uit Lelystad

Goh, wat is het mij allemaal meegevallen”,   zegt Jan na een lange dag kranen. “De grond uit de wadi heb ik netjes kunnen wegwerken en de plaatsing van de brug was appeltje eitje.” Veel mensen komen een kijkje nemen en zien de hele dag door Regien, Rudy, Mike, Johan, Ad, Bram, Thom en mij van alles en nog wat doen. Start van de dag is het verzetten van de amberboom en de struiken die op de kop van de kwelbeek stonden.

Na deze klus graaft Jan het deel van de wadi waar de burg gaat komen.

Vervolgens wordt de brug geplaatst en kan het resterende deel van de wadi gegraven en in profiel gezet worden. Jan is een man van armpje en bankje drukken. Die vaardigheden komen te pas bij het “paaltje drukken”.

Mike en Thom zorgen voor de verankering en stabiliteit van de brug.

Regien en Bram planten struiken langs de kwelbeek en de wadi.

De hele dag wordt gebruikt om 25 meter drain in te graven.

Om veiligheidsredenen wordt het laatste deel van de wadi niet watervoerend. De drain zal het kwelwater gaan afvoeren. De hele dag vermaakt Brammetje zich opperbest. Hij spit en graaft fanatiek mee.

Als neefje Tim komt wordt het allemaal wat speelser.

Maar Bram is een bloed serieuze vrijwilliger vandaag.

Dit is het resultaat aan het eind van de dag.

Zaterdag 10 maart. NLDOET, dag 2

Op 4 plaatsen zijn er vandaag NLDOET activiteiten; op het volkstuincomplex, de steigerborder, in het vogelbos en rond de wadi. Elly is al vroeg bezig met haar ochtendgymnastiek.

Het wadiwerk wordt door vijf groepen uitgevoerd. Allereerst zijn daar Thom, Jan en Ton. Hun taak is vandaag het leggen van een duiker onder het fietspad door. Al vroeg zijn de mannen bezig. De boel afzetten en dan graven, asfalt wegbreken en dan voorzichtig verder graven.

Al snel moet er gehoosd worden.

Pas op,  er ligt hier een electra kabel van de openbare verlichting. De duiker moet daar onder liggen. Gestaag graven de mannen de geul voor de duiker. Op een gegeven moment kan die er in.

Er is strijd met het water dat tegen het dammetje aandrukt en er doorheen sijpelt. Zeg maar stroomt. Uiteindelijk ligt de duiker op zijn plek en kan onder grote belangstelling de dam geopend worden.

Gevoelens van verrukking en trots vechten op de eerste plaats. Wat een spektakel als de wadi van het ene op het ander moment vol staat en het water stroomt. Prachtig!

Het gat dicht straten lukt niet vandaag.  Het doordrenkte kletsnatte zand kan niet getrild worden. Wij zullen moeten wachten tot de grond droger is .

De magere brug groep bestaat uit Mike en Johan.

Zij zorgen voor een betere verankering van de lange brug. En het deels ingraven van de brug. Later op de ochtend komt lap het tweetal helpen.

De plantgroep bestaat uit Greet, Hester, Marlies, Yvonne, Ineke,  Susan en Henk. Over de hele lengte van de wadi worden bomen en struiken geplant. Bij de brede brug worden twee haagblokken geplant.

De zandkruiers vandaag zijn Jos, Geert, Jan en Frank. André , Simon en Paula zorgen er voor dat de mannen weinig rust hebben.

De cateraars zorgen voor een uitstekende catering vandaag. Rob heeft iets lekkers bij de koffie en Maudy en Mike zorgen voor een bijzonder gevuld soepje.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C