www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Kunst en cultuur, Maaierij, Vogelbos, Wijkbijeenkomsten, Windbos

EZH journaal van week 7; 12-18 februari 2018.

Maandag

Lap knot de twee knotwilgen aan de grachtkant. Bij de woongroep krijgen de wilgentenen een tweede leven.

Lap en Johan brengen drie karren vol met stammetjes uit het vogelbos naar Arjan .Een reiger ziet toe.

 

Dinsdag

Ook zonder sneeuw doen de klokjes het goed. Ze pronken al meer dan twee maanden.

De winterakoniet brengt een ander kleurtje.

Buurtbijeenkomst met 31 deelnemers. Martin heeft voor de bijeenkomst een foto/film jaarverslag 2017 gemaakt. Met grote waardering zien wij vrolijke en bijzondere momenten passeren. Het is leuk te zien hoe veel mensen zich met de projecten hebben bezig gehouden. Uitbreiding jdb baan, kwelbeek en kwelwadi passeren de revue.  En dat in de wetenschap dat de buurt alleen maar mooier kan worden. Wat een buurt en wat een saamhorigheid.

Rob geeft met fraai plaatjes een heldere inleiding over de veiligheid in de buurt. Hij stelt voor om als experiment een kruispunt te gaan voorzien van stopborden en aanpassingen in de vorm van drempelverhoging en verbetering van de zichtlijnen.

Verder besluiten wij dat er ook dit jaar een reanimatietraining georganiseerd gaat worden en dat er tijdens het mzf van 30 juni geen rommelroute komt. Ton heeft het RABO springkussen al gereserveerd. Welke muziek er gaat komen is nog een verassing. Tot besluit verlekkeren wij ons aan een jaar natuurfoto’s van Arjen.

Woensdag.

Vorige week had Regien een rode bekerzwam gevonden. Ook Arjen ziet dat ding pronken.

Ook heeft Arjen oog voor oude stobbekunst.

En een zwamdruiper komt ook op zijn weg.

Donderdag

Lap en ik schouwen in het vogelbos de zaag opgave voor de volgende zaagdag. Dat is volgende week donderdag. Lap is deze dag in de weer met paaltjes voor de vogelbos bloemenweide (“he Lap, worden dat bloeiende paaltjes dan?”) en hij zorgt voor een uitgebreide zwerfvuilroute. Lap merkt op dat de griepepidemie zorgt voor extreem veel zakdoekjes in de wijk. Dat is al een week of 6 aan de gang. Een alternatieve hypothese is dat  de luiersmijter geëvolueerd is tot zakdoekjes legger. Sinds dat Lap zijn oren heeft laten uitspuiten hoort hij nu elke dag zachtjes zingen ;”waar leg ik mijn zakdoekje neer

Vrijdag

“Oh , was het maar het nieuwe maaiseizoen”, klinkt het bij Ton voor de deur. Daar is een opstootje als er een nieuwe KUBOTA wordt afgeleverd.

Een kubota die dienst gaat doen in de rest van de wierden. Henk en twee collega’s laten de snorren krullen van oor tot oor. Bram, Rob en Lap doen aan vergelijkend waren onderzoek en zoeken de tien verschillen met onze KUBOTA. Die verschillen zijn er niet. “Kunnen wij hem omruilen?” probeert de maaibaas. Maar Ton is onverbiddelijk. “Deze gaat in de stalling voor Henk en de zijnen.”

Zaterdag

Lisan van Marina Muiderzand verwelkomt Regien, Mike en mij als wij in de middag komen jutten.

Mike vliegt gelijk de berg op . “ik word hier hebberig van”. Sari helpt ons met het uit de berg peuteren van de bruikbare brugelementen.

Die liggen snel klaar voor transport richting de wadi. Sari legt ook een mega brug voor over de wadi voor ons klaar. Hoe krijgen wij dat ding bij de wadi?

Wij besteden de middag verder voor het schonen van twee brugelementen, het zoeken naar hout waar wij infopanelen, leuningen en leuning stijlen van kunnen maken. Tevreden over het resultaat rijden wij terug en lossen het hout in de buurt van het volleyveld.

Volgende week donderdag is het de afsluitende zaagdag van dit seizoen. Deze zaagdag zal voor het grootste deel doorgebracht gaan worden in het vogelbos. Het ruimen van de stormschade aldaar.

Volgende week zaterdag is het de WWO van februari. Dan veel aandacht voor het voorbereiden van de NLDOET actiedagen van 9 en 10 maart. Het laatste graafwerk van de wadi staat dan op het program. De plaatsing van de twee wadi bruggen en planten van struiken en bomen rond het tracé. Dus volgende week veel zand transport en werken aan de te maken wadi bruggen. Liefhebbers kunnen de boom in om clematis te gaan vangen. Is er iemand die voor de soep wil zorgen?

BewarenBewaren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén