Maandag, eerste Kerstdag
In het windbos laten de eerste  sneeuwklokjes zich zien.

En bloeiende hazelaar.

Op het veld pronken de bomen.

Dinsdag
Op tweede Kerstdag staan de kerstrozen in volle bloei.

Een echte roos houdt niet van opgeven.

Fraaie Treessterren in de boom.

Woensdag

Tussen de buien door zie je, via de “stairway to heaven”,

een mooi zicht over het water.

Twee glimmende mannetjes.

Klimop vanuit een ander hoek.

Clematis zo mooi, zo mooi.

Zegevierend zegekruid.

Donderdag

Meetingpoint  voor Lap,

Johan,

Regien

en Arjen (foto’s) is de weg over de kwelbeek. Wat gaat daar nu weer gebeuren? Wil Lap gaan oefenen voor de buurt kampioenschap paalzitten?

De proefpaal voor de weg over de kwelbeek staat in ieder geval centraal. Er wordt een noodbrug naar de paal geslagen.

Vervolgens worden er, onder toezicht van Ineke en Ursel, gaten geboord.

Dan komt er een koperen kippetje tevoorschijn.

De kip gaat op de paal

en de noodbrug wordt weer afgebroken. Nu is de jongste van het trio aan zet voor de afbraak van de noodbrug.

Tot slot krijgt de kip een (hondenpoep) zak over zijn kop.

De groep gaat ieder zijn weegs. Lap maakt zijn ronde afvalbinnenbakken ophalen af. En hij rapporteert bij de gemeente dat er een lantarenpaal niet brand. Dat is niet erg zolang de kerstverlichting het doet.

Vrijdag
Arjen maakt een paddenstoelen ronde. Beelden om naar te kijken bij de warme kachel.

Ook treft hij kinderkunst nabij de hut.

Bij de hut enige tekenen van vandalisme. Toch niet van de kinderen van die kunstige hut??

Zaterdag
Het miezert, het regent. Wat zeg ik, het hoost.

Tweede keer in de WWO geschiedenis dat het regent bij de start. Toch staan er een dertig tal deelnemers te trappelen om iets te kunnen doen om straks een flap van Rob te mogen nuttigen. Een flap krijg je niet zomaar zegt Bram bij de aftrap.

Vervolgens vertrekt er een kolonne op weg naar het EZH werkkamp in Siberië.

Oh sorry, geen werkkamp  in Siberië maar bij de keet van Greet! Daar zit Hojan verscholen voor een ril, knip en zaag instructie.

Na die opwekkende aanwijzingen verloopt een onderhoudend uurtje razend snel.

Enkelen spitten liever in de wadi. Ook leuk. Word je aan twee kanten nat.

Elders wordt er in de borders gewerkt en worden er bij Levien en Chris voor de deur en bij de kwelbeek fruitbomen geplant.

Na een uur is het verzamelen op de weg over de kwelbeek.

Daar onthult Lap die kip met een zak over zijn kop. Maar voor die onthulling duikt Lap eerst te water om een visje op te duiken. Het visje is een liefdesgeschenk .

De kip blijkt dus een silhouet  van een ijsvogel. Die bijzondere vogel die elke dag zijn visjes uit de beek vist. Een vogel die je als een metafoor kunt zien voor de kwelbeeknatuur.

De ijsvogel is een geschenk van Piet Hoeijmakers. Een ex Hoekwierder die daarmee zijn waardering voor onze prestatie uitdrukt. Door leerlingen van de school waar Piet werkt is voor ons de ijsvogel gekalligrafeerd in een spiegel. Voor een ieder is er zo een unieke spiegel als blijk van waardering voor de geleverde prestatie in 2017.

Tot slot voor een ieder een flap of bol.

…..en een gekalifreerde ijsvogel naar keuze.

Dat wij elkaar weer gezond en wel mogen zien in 2018.

BewarenBewaren

 

2 Responses to EZH journaal van de laatste week van 2017. 25-31 december.

  1. Winnifred schreef:

    Voor iedereen al het goeds maar vooral een goede gezondheid toegewenst in 2018!

  2. Piet Hoeijmakers schreef:

    Leuke reportage. Mijn oude “loopmaatje” Hans Lap heeft met de nodige capriolen de vogel vakkundig geplaatst.Van nature is de ijsvogel een trekvogel maar ik hoop dat dit exemplaar in de Hoekwierde blijft.
    Veel enthousiasme en werklust gewenst in 2018, dan blijft de buurt er fantastisch uitzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C