Arjen is er vroeg bij om ons te laten lekkerbaarden aan de rijp.

 

Maandag, kerstboomdag.

1700 lampjes, 200 ballen en vier grote sterren. Trees, Ine, Margreet en Leida weten er wel raad mee. Bram en Lars helpen mee en jeu de boulen met kerstballen op de baan.

Onderwijl zijn Bram, Lap en ik bezig met elektra draad en mantelbuizen. Dat is een pittige klus om dat veilig onder de grond te krijgen. Eind van de middag constateren wij een mooie Kerstboom . Maar de lichtjes branden niet.

 

 

Het ontwikkelingsplan van de kustzone is onderwerp van gesprek in de Goede Rede. Vele Hoekwierders komen kijken en praten. Ziet er goed uit. “kijk daar kunnen wij wonen. In die ex windbosappartementen”. Als je per se wilt bouwen dan is dit een betere plek dan in ons buurtgroen. Gaat dit plan het halen? Volgend jaar is er een politieke markt in Haven.

Dinsdag

Rijkswaterstaat brengt het onderstaande ,over de afrit A6 richting haven,  onder onze aandacht:

//www.youtube.com/watch?v=6eX84eu7TB4&list=PLtc4pUAEs02i65wH7AuTVaUZgPWIQ1t8p&index=6

Arjen spot de kwelreiger.

He, hij beweegt.

en vliegt weg.

om even verderop zijn vangst weg te werken.

het hoentje denkt er het zijne van

Woensdag

Ik zie de KUBOTA rondrijden en vraag mij af of het maaiseizoen nu geëindigd of gestart is. Wat blijkt ; de pauze in het maaiseizoen wordt gebruikt door de sleutelclub , WW, Bram en Rob, om lekker te sleutelen. ”Wij zijn lekker bezig” zegt een lid van die club, “wij zien iedere keer weer wat om los en vast te maken”. Regien en ik zijn bezig bij de kerstboom. Een kabel onder de grond aanbrengen heeft de nodige voeten onder de aarde.

Donderdag zaagdag

Susan, Regien, Hans, Lap, Thom, Johan, Cees , Ton , Rudi en ik werken twee iepen en een aantal essen staken tegen de vlakte achter hoekwierde 42.

Een bosvak met een achterstand in het groot onderhoud. Iepen zijn voorts iepziekte gevoelig en ook de essen hebben een grote kans ziek te worden. Door de nieuwe aanplant meer vrij te houden  van de buurbomen krijg je op termijn een mooier bos. Pauze  vieren wij in Ka’s heerlijkheid.Picknicken met koffie en chocomel van Johan, Susan en Regien.

Er staan hier nog vele staken die tijdens een volgende zaagdag  aangepakt gaan worden. Ook wordt er gesproken over de kerstboom van eigen kweek. “Gaan wij die ook omzagen”, is een vraag. Maar nu moeten eerst de lichtjes in die boom gaan schijnen. “Wie weet daar meer van”?  Volgt een hoog “huuuuh” gehalte. Nou zegt Lap ik dacht zojuist in de verte mijn broer, KerstLap, te zien. Als ik hem weer zie zal ik hem aanspreken of hij ook bij ons wat licht kan brengen.

In de middag gaan wij naar Greets vogelvoederplek. Daar is door de sneeuw een grote wilg gesneuveld.

Eerst overleg hoe dat aan te pakken.

Het zagen na nog geen uur gebeurd. Wat is het geval. De door de sneeuw uit elkaar gevallen wilg blijkt vol te zitten met spijkers. Daar is geen zaag tegen bestand. Dus een volgende keer gaan wij daar met de nodige voorzichtigheid verder.

Lap heeft inderdaad zijn broer ontmoet want tegen drieën komt hij met rendier en slee aan bij het grote veld. “Daar”,  wijst Lap. “Daar moet het gebeuren”. De KerstLap gaat even mediteren bij die boom.

Heb je dat ooit gezien? .Ik niet. En plots vanuit de vingers van de man schiet een gloeiende straal omhoog en zie.

Regien , Yvonne, Henk en ik hebben het gezien en vonden het een eer deze kerstman te hebben mogen assisteren.

Vrijdag

Wij zien KerstLap , nu op zijn knieën, bij de kerstboom. “Voor nog een schakeltje hier en daar”, zegt hij. Bij al dat gedoe op het grote veld is een ieder wel in een drol gestapt. Een zorgelijke ontwikkeling. Eerder in de week werd opgemerkt;” Het speelveld wordt de laatste tijd weer enorm onder gescheten door naar mijn inschatting een heel grote hond of eentje die zo verrot te eten krijgt dat….nou ja ik denk dat je wel enig idee hebt van wat ik bedoel. “Lap besluit om de drollen op te gaan ruimen.

Een aanslag op het milieu. Wellicht dat het mestbesluit hier van toepassing is. Bij deze de oproep om de eigenaar van de viervoeter, formaatje kleine pony, vriendelijk doch dringend te vragen rekening te houden met spelende kleine en grote kinderen.

De EZH kerstbijeenkomst kende vele kelen. 40 deelnemers en 25 leden van het koor. Na afloop hoorde ik een koorlid zeggen; “dit was het beste optreden van dit jaar”. Zo hebben wij een fraai feest als amuse voor de feestdagen. Het JOHO team bestaande uit Anneke, Diana, Ine, Bram en Alfred zorgde voor een fraaie aankleding en voldoende lekkernijen en aangepast kleding.

Anneke introduceert Helleen het koor

aan het publiek.

.” Jingle bells, jingle bells“ klonk nog lang na. Over de “stille nacht” zullen wij het niet meer hebben. Dat is fake nieuws!

Zaterdag

De WWO van 23 december kent 21 deelnemers.

Een halve WWO telt als een hele. Er zijn drie secties;

– de grote velders. Margreet, Yvonne, Leida, Ine , Nicolette en Anton verspreiden de snippers en schoffelen en ruimen  in de BZN.

– de lianen en netel trekkers. René , Bram, Simon, Levien, Dante en ik beginnen in het populierenbos aan de mega, braam, netel en clematis opdracht.

– de rillers bouwen onder de inspirerende sturing van de ril architect  Hojan aan nieuwe rilstructuren. Regien, Arjen, Ruud, Lap, Rudy, Rob en Mike zijn van deze club.

Hierna is er lekkere warme drank van Rob en verdwijnen de restjes van gisteravond als sneeuw voor de zon. Ook hier is  groepsvorming waarneembaar. De sectie sjekkie sectie  zondert zich af van de binnen sectie . Binnen zit een gender neutrale groep die geen onderscheid maken in haantjes en hennetjes.

Buiten zit oa Hojan , de gelukkige. “Wat je met een tot op de ril gemotiveerde groep al niet kunt bereiken in een uurtje”, mijmert hij.

In de middag maakt Lap onder het motto “schoon het jaar uit” een afval ronde.

Ook zijn er bouwactiviteiten op het grote veld. Daar krijgt ook de “andere” kant krijgt een boom. Alfred, Diana, Bram, Jan en Rob zijn er druk mee. Net als in de economie heeft de ‘wie heeft de mooiste boom” competitie een nieuw hoogtepunt bereikt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C