Maandag
“Ooooooh, wat is het een lekker weer”, knort Hojan tegen Regien en mij. Regien en ik  mogen vandaag  de GGG assisteren bij het rillen. De GGG (grote gevaarlijke gruffalo) heeft een enorme vlijmscherpe schop, een gekartelde zaag , een enge snoeischaar, een gevaarlijke snor van ijzerdraden en vingers zo zwart als drop. De GGG leeft zich uit in de lianen die het volledige gewicht van de Gruffalo moeiteloos  dragen. ”Kijk eens”, roept de GGG tijdens een machtige zwaai. “Ik maak een TGV. Een Tarzan Gruffalo Vlucht”.
Wij werken aan de ril langs de wadi. Goedkeuring is er in ieder geval van het roodborstje. Hoe druk het ook is, dat beestje scharrelt gelijk om je heen. Maar ook de winterkoning is content met de nieuwe huisvesting.

Aan de andere kant van de wijk zit Lap ook in de bomen. Dat is de opslag die langs de gracht groeit tussen de Kornbrug en de steigerborder. Lap heeft wat met de gracht vandaag. 6 kruiwagens met Gralux resteren van zijn jdb project. Verstevigen van het pad richting de til vindt Lap een goede optie.

Onderweg schoont hij goten en kolken waar de borstelmachine niet bij kan.

Dinsdag
De Lichtjestocht maakt meer dan 100 kinderen blij en enthousiast. Het is voor een kleintje ook spannend en bijzonder om in het donker de lichtjes te volgen.

Langs de beek te lopen en door het bos te gaan en feeën en heksen te ontmoeten. Het blijken goede feeën en heksen.

Gelukkig komen de heksen de pipo niet uit. Dat zou zo maar kunnen leiden tot een heksenjacht. Dat kan niet gezegd worden van kwajongens die in de loop van de avond meer dan 100 lichtjes in het bos en het water gooien. Een paar van die lamstralen verpesten het voor een groot aantal kleintjes en hun begeleiders. Jammer dat de heksen die gasten niet te pakken hebben gekregen. Transformatie in een kikker is een gepaste behandeling.

Woensdag
Gisteren is de pipo gebracht door Rob en Bram, vandaag halen Rob en ik de pipo weer op en plaatsen hem in de stalling.

Daarna maken Tim, Daan, Ine en ik dezelfde  wandeling van gisteravond nog een keer en wij vissen twee kruiwagens vol aan lampjes, potjes en zwerfafval uit beek en bos. Als dank voor aangenaam verpozen en ongewenste baldadigheid.

Ongevraagd en onaangekondigd is de gemeente gisteren en vandaag bezig met  het snoeien van de essen langs de gracht en de bomen langs het fietspad langs de dijk. Ik maak een praatje met de jongens en hoor dat niemand iets heeft gezegd dat wij bij ons in de buurt het groen zelf onderhouden.

Donderdag zaag- en maaidag
Regien, Greet, Susan, Mike, Johan, Jos, Arjen, Thom, Lap, Hans, Rob  en ik zijn de deelnemers aan de zeer geslaagde eerste zaagdag van het nieuwe zaagseizoen. Voor aanvang test Thom of hij het nog kan.

Bij het praatje vooraf krijgt hij de complimenten van de groep; “Goed zo, Thom!”.

Wij starten met het opruimen van de twee dode eiken langs de kwelbeek. Monumenten die resteren van de strijd om het groen in de huidige Laren. Dan is het tijd voor knibbel, knabbel knuisje, wie zit er aan mijn huisje. De gastvrijheid van Greet is een weldaad.

Vervolgens wordt een rij berken langs diezelfde beek uitgedund. Met een klein beetje hulp valt alles precies goed.

Mickey Arjen is content.

En in de middag is de ploeg bezig met het vrijmaken van een deel van de kwelwadi. Mooi weer en gezelligheid troef. Lap en Hans vormen de bezorgdienst.

Veel hout wordt fanatiek gerild onder de vaderlijke leiding van de keizer onder de rillers. De jonkvrouwen (“me too”) doen hun uiterste best voor keizerlijke goedkeuring.

De orchidee weide is gemaaid en gelijk is het gemaaide gras afgevoerd. Prima actie van de gemeente voor de orchideeën.
Een deel van de wijk wordt gemaaid door Rob als vertegenwoordiger van de maaiploeg van dienst.

Rob kon het niet langer aanzien. Volgende week gaat de ploeg verder met de maaironde.

De gehele dag lopen er kinderen van Aquamarijn langs beek

en door het bos. Bij de hut is het dringen en staat er een grote file.

Nu maar hopen dat Greet niet met een uitbreidings voorstel  komt.  Goed om te zien dat deze kinderen kennis maken met de pracht en praal van onze natuurlijke omgeving. Dat is andere koek dan op een ipad pielen op de bank.

Vrijdag
De dag van morgen vergt de nodige voorbereiding. Op verzoek van Petra haal ik o.a. de Natuurwerkdag vlag uit de mottenballen. Zij wil zo graag een foto van de deelnemers morgen bij die vlag. Komt goed Petra en beterschap!

Zaterdag, Nationale Natuurwerkdag
Net zoals bij Nationale Dierendag krijgt op deze Nationale Natuurwerkdag onze groene leefomgeving een knuffel. Bij ons gebeurt dat door een veertig tal groenliefhebbers .

Er wordt gewerkt aan de wadi, bij de beek en in de borders.

Voorts is er een ode aan de vleermuis

en een niet geringe bijdrage van 4 PvdA actieven.

Zie ook : //www.vleermuizenindepolder.nl/locaties/15-op-de-hoekwierde-in.html

In de middag gaan Jan op de kraan

en Lap met een schop gestaag door. Ieder op een eind van het windbos. Lap vlakt illegaal gestort zand en aarde uit en Jan zet de voedselrijke toplaag van een deel van het wadi traject op een hoop. In het maagdelijke zand zal later het gewenste wadi profiel gegraven gaan worden. Wellicht tijdens de volgende WWO op 25 november.

BewarenBewaren

 

2 Responses to EZH journaal van week 44. 30 oktober-5 november

 1. Greet schreef:

  Paul, wat een prachtverhalen weer over afgelopen week.
  Ter info, er is een aanvraag voor uitbreiding observatieposten in de maak. Voor jou zelf ook handig dan kun je achter zo’n scherm het verschil leren tussen roodborst en winterkoning! (bekijk je foto nog maar eens goed!)
  Groetjes Greet

 2. Henk en Rina Bosgra Ambachtsmark schreef:

  Heel veel succes in de Hoekwierde met het plaatsen van de Vleermuizenkast.
  Dat er veel bewoners/bezoekers de kast aandoen en voor nageslacht zorgen.
  Rina en Henk Bosgra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C