Een absoluut hoogtepunt tijdens de EZH bijdrage aan de natuurwerkdag van 4 november 2017  is de plaatsing van een vleermuizen til. Het stak de zuid kwelbekers dat zij geen til hadden. Kosten noch moeite zijn gespaard om nog een til te verkrijgen. Daarvoor moest eerst de voegen uit een woning aan de Noorder plassen gebikt worden. Louise en René Spaargaren  (  www.vleermuizenindepolder.nl )bleken daar te wonen en zij ontdekten in die open voegen verschillende vleermuizen. Die voegen moesten weer dicht vonden die twee. Maar die vleermuizen mogen blijven. Rene bedacht alternatieve huisvesting en besprak dat idee met Flevo landschap. Zij zorgen voor financiële steun en geleidelijk veroveren de palen van René Flevoland. De palen worden van Flevo hout gemaakt. Het is dus een streekproduct. Dus als je straks met Sint niet weet wat te geven dan…

Vandaag is onze buurt aan de beurt. Na plaatsing vertelt René ons wat wij van de batmannen  in onze buurt mogen verwachten.

De plaatsing was een show op zich. Volgens een klassieke Egyptische technologie werd de paal door Tim en Dante op zijn plek gezet.

Fred, Andre en ik mogen ook meehelpen.

Fred heeft , dat weten wij allemaal, bijna net zo gevoelige oren als de vleermuis. Op het moment dat de paal halverwege staat, zegt hij;”ik hoor iets. Er zit iets in die kast”.

“Je ziet ze vliegen “zegt Andre. Maar Fred houdt voet bij stuk en zegt, “ik wil het zien. Volgens mij zit er al een muis in. Haal die klep er maar weer af”.

Zat er een muis in? Vraag het Fred, hij loopt hier ergens glimmend rond.

Alles was in een uurtje gepiept. Ursel heeft inmiddels haar vleermuizen gewezen op de alternatieve huisvesting. “Uit mijn gevel jullie, ga daar maar wonen”. Voor het kunnen bestuderen van de Batmans  is al een aanvraag voor een nieuw bankje met tafeltje ingediend. Louise , Andre en Flevo landschap bedankt.

Zie ook : //www.vleermuizenindepolder.nl/locaties/15-op-de-hoekwierde-in.html

 

One Response to Plaatsing tweede til langs kwelbeek.

  1. René schreef:

    Dank jullie allmaal voor het enthousiasme en de spierkracht om de kast rechtop te zetten. Misschien een idee om samen nog een paar (kleinere?) kasten te timmeren? Een “T1” is niet zo moeilijk, niet zo groot en past in iedere tuin. Bouwtekeningen vind je hier: //vleermuizenindepolder.nl/zelf-bouwen.html Veel plezier en succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C