www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Windbos

Windbos werkweekend

Boswerkweekeindeverslag zaterdag 29 januari 2012

Windbossers en Vogelbossers gelijk massaal actief. Totaal ongeveer 30 bossers. Dat is voor het boswerk in de Hoekwierde nog niet eerder vertoond.
Het is dus een boswerkweekeinde. Jos zaagt voor de Vogelbossers de takken in handzame brokken opdat er gerild kan worden. Ik heb dat zaagwerk gisteren in het Windbos gedaan. Dus de Windbossers kunnen gelijk aan de gang.
Koffiedames Marion en Elise voor de Vogelbossers en Paula en Liesbeth voor de Windbossers. Zo kent elke groep haar analoge rol en taakverdeling.
De Windbossers willen vandaag de laatste winterhand slaan in het Zandbos. En ik kan jullie verklappen: dat is gelukt. De oogst van de ochtend is dat er drie zakken Velden zwerfvuil is geraapt, de rillen weer op hoogte zijn en er ruimte is gecreëerd voor het planten van leuke struiken en bomen.
En vooral de onderlinge banden zijn weer aangehaald. Mensenlief, er wordt wat afgebabbeld door die Windbossers. Vogelgeluiden zijn even taboe. Paula imiteert zelfs het huilen van Snoopy. Paula is namelijk helemaal opgewonden. Vanmiddag gaat zij kijken naar het nestje waar zij haar nieuwe hondje uit gaat kiezen. Zij ziet haar Snoopy al snuffelend door het Windbos scharrelen. Elk geurtje gevangen door die leuke hangflaporen.
Tot de komst van Snoopy  is het nog de taak van André om op handen en voeten door het bos te gaan. ”Stil André, niet snuffelen bij het vossenhol”.

Bij het bankje krijgen wij van Lies en Paula de koffie. Wij ondergaan de pracht van deze plek en stellen voor de zoveelste keer vast dat een flat op deze plek uit den boze is.
Als de koek op is kijken Simon en ik of er nog wat eetbaars onder in de prullenbak zit. Buitenwerk maakt hongerig!

Zondag gaan wij het laatste stuk van de bosrand aan de dijk ter hoogte van de volkstuinen aanpakken. Als er tijd over is dan gaan wij bramen uitspitten en wegknippen.
Tot zondag, 10.00 uur.

Paul Weber

Knippen en rillen

Knippen en rillen

Niet zo snel, laat voor ons ook nog wat liggen!

De Vogelbossers

De Vogelbos-koffiemeisjes: Elise en Marion

Knippen en rillen

De Windbos-koffiemeisjes Paula en Liesbeth

Gezellig bijpraten met koffie en koek

Opstandig koffiemeisje die morgen ook nog wat te doen wilt hebben

Ans heeft de handen vol

Zit er nog iets eetbaars in de bak?

De Windbos groep

Zondag 29 januari 2012.

De vorst zit in de lucht.
“Ik heb vanochtend de kramsvogel gezien” is het eerste dat Hugo zegt als hij aan komt lopen.

Paula klappert met de oren. Die zit nog in Snoopy sferen. Koperwieken en kramsvogels zijn in deze voor haar bezwangerde weken niet aan haar besteed. Greet en Hester hebben wel de kramsvogel gezien. Die snappen dat Snoopy gedoe weer niet.
Ja, wij hebben vandaag toch een ander sfeertje in de groep. De vogelaars hebben andere gespreksonderwerpen dan de niet vogelaars.
Wij hebben vandaag echt mannenwerk. Het uitspitten van de braam op de grote open plek. Chris S, René, Bram, Simon en Ton spelen vandaag voor echte man en steken en spitten zich op deze kille zondagochtend snel warm. Na anderhalf uur zijn ze het zat. Zij gaan naar de vrouwen en helpen de bosrandploeg met de laatste loodjes.
Paula, Greet, Hester, Anneke, Liesbeth, Hugo, Wouter en ik kunnen die hulp in de finale van deze ochtend wel gebruiken. Wij schonen het laatste deel van het bos ter hoogte van de volkstuinen. Wij halen er een kruiwagen vol met puin weg maar doen ook leuke ontdekkingen. Tegen de stam van een populier zit een insectennest dat wij niet direct thuis kunnen brengen.
Ook ontdekt Greet een smitse. Bij een paar stenen liggen een hoop kapotte slakkenhuisjes. Een merel gebruikte die stenen om de slakkenhuizen kapot op te tikken. Op het rotte hout treffen wij mooie zwammen en speciaal voor de vogelaars vliegt de sperwer over.
Fluitenkruid en speenkruid zijn al aardig gegroeid. De vorst zal de komende week die groei zeker teniet doen.
Voor de liefhebbers is er na afloop van deze geslaagde ochtend worteltaart bij Lies en Wouter. Zo zien wij alles weer scherp en Hugo ontdekt een Donald Duckie en zit direct in een andere wereld.
De buurtwacht waakt voor het behoud van het verkregen resultaat.

Bedankt Windbossers, wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagd windboswerkweekeinde. Tot over een maand.

Groet,

Paul Weber

Wouter wordt omarmd door het gewas

Knipsters in hun eigen territorium

Een reuzeknipster

Hugo: "Rillen maken is leuk!"

"Weet jij wat voor zwam dit is?"

Hugo: "Zagen is leuk!"

Hugo: "Donald Duck is leuk!"

Daar heb je de vermoeide bramenstekers.

Finale drukte langs de bosrand.

Als dank voor het aangenaam verpozen...

Lekkere worteltjes cake van Lies als besluit.

Hoekwierde buurtwacht duo: Simon en Anouk

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén