www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Maaierij, Natuur, Vogelbos, Volkstuinencomplex, Wijkwerkochtend, Windbos

EZH journaal van week 17; 24 tot 30 april.

Maandag
Al vroeg laat de gemeente een nieuwe depodog bak bezorgen.

Een extra inspanning om de overlast door hondenpoep terug te dringen. Het witte wief wordt tijdelijk gestald bij de container. Wij willen het ding gaan plaatsten tijdens de WWO.

Elly en Thom schonen “hun” deel van de moestuinhaag.

De windbosflat heeft de aandacht van het college van B&W gehad. Het college heeft besloten dat de beoogde appartementen van de windbosflat meegenomen gaan worden in de plannen voor de kustzone. Op zich een loffelijk besluit. Maar in strijd met onze voorkeur rood voor rood. Voorts is het niet duidelijk wat er gaat gebeuren als de kustzone niet doorgaat. Binnenkort gaan wij hierover praten met vertegenwoordigers van de gemeente. Alle bewoners in de buurt krijgen een dezer dagen een brief van de gemeente.

Dinsdag
In onze buurt is weer een schuurtje leeggehaald. Mensen, zet je spullen achter slot en grendel.

In het vogelbos inventariseert Dick de planten en Lap verwijdert de ongewenst planten. M.n. de japanse duizendknoop.  Lap;” Het was weer veel, wel twee zakken vol maar de rest van het bos is gelukkig knoop vrij.”

Ook pakt Lap een vijltje om scherpe punten op de stammen van de speelplek op het grote veld weg te kunnen vijlen. In de avond vormt Lap de helft van het aantal JDB ‘ers. De andere helft is Henk.

Woensdag
Presley logeert bij oma Trees. Presley mag de eerste schaal uitpakken. “Boven verwachting”, is onze reactie.

Vanmiddag gaan wij de eerste 10 schalen maken. Wij weten nu hoe het moet. Ook daarbij helpt Presley oma Trees en opa Paul. In een uurtje hebben wij een eerste voorraad. Spannend. Nu gaan wij zaterdag kijken of deze editie gelukt is. Inmiddels heeft Presley een hartje schoffel gescoord. Ze gaat in galop naar de kwelbeek om samen met oma het blote voetenpad te schoffelen. Ik plant weer het e.e.a. bij de kwelbeek en steek berenklauwen op de route naar AH. Tje, wat staan er veel. Eigenlijk geen beginnen aan. En ik zie dat Johan, er is er maar een met een speciale techniek, ook bezig is geweest.

Donderdag Koningsdag.

Johan steekt enkele berenklauwen nabij de vogelkijkhut. Ook werkt hij daar aan de rillen. Johan onderzoekt  de groei van grassprietjes op het kwelbeek tracé . Teleurstelling is zijn deel. Hij strooit oranje neutronenkorrels. Hij wil meer dan een groene waas. Gelukkig weet Johan wel het fraais langs de kwelbeek te waarderen. Zelfs de aalscholver heeft de kwelbeek ontdekt.

Echt, allemaal te zien in en langs de kwelbeek.

Op koningsdag zijn er toch nog twee braamsluipers van de partij. Anita en ik nemen de honneurs waar. Ik maai bij de kwelbeek. Anita harkt het gemaaide op hoopjes. Maaien en afvoeren is voorlopig noodzakelijk. Wij willen de groei van kleurrijke kruiden stimuleren. Dan moet je m.n. het riet en hoge gras maaien en afvoeren. Daarmee krijgt het gezaaide meer kans op ontwikkeling.

Vrijdag

Mike verzamelt het gereedschap voor het werken aan de weg over de kwelbeek morgen.

Lap borstelt een deel van de buurt.

Na een schoffelronde door Joop,

een inspectieronde van Johan (berenklauwen) en Bram en mij (beessies kijken)

zitten wij als trio hellenique op een bankje. Het wordt een heus afstemmingsoverleg. Het schoffelen van het blote voetenpad dient afgestemd te worden op het maaien van het talud. Eerst maaien en dan schoffelen en niet andersom. Van die dingen! Dat allemaal om het hier nog mooier te maken.

Zaterdag
Wij hebben met elkaar een top WWO. Stralend weer, zoals altijd, veel babbeldebabbel,

een grote opkomst en deelname (39 deelnemers), prima catering, synergie met de VLA en een scala aan prestaties op 29 april 2017.

In de middag maakt Levien de trap de dijk op schoon en Greet schoont een deel van de dijk. Ook de kwelbekers zorgen voor een toegift en zijn van plan morgen nog verder te gaan.

Zondag

Mike en Ruud zorgen er voor dat alle planken van de weg over de kwelbeek nu goed vast zitten. Wachten is op de testrit van de KUBOTA over de weg. Ik wist niet dat de weg over de kwelbeek een blote voetenpad was!

Arjen droomt dat als hij meer tijd heeft  hij echte foto’s wil gaan maken. Deze foto geeft hij als voorbeeld.

Zeker fraai maar heden ten dage kan hij er ook wat van  getuige de plaatjes van deze week.

De kleine fuutjes groeien met de dag.

Het zicht over het water blijft spectaculair.

Het KWAM geeft kleur

Weet je waar deze nagelkruid variant staat?

Waar deze staan is niet zo moeilijk.

De boshyacinten staan nu in bloei.

Aan alles komt een eind. Zo ook dit verhaal. Als dank voor het lezen een klein veld boeketje.

 

 

 

 

  1. Winnifred

    Mooi verslag Paul! En wat een mooie buurt!

  2. Yvonne Eeken

    Paul is een opa: jong geleerd oud gedaan, maar wie van je twee kleinzoons hebben je nu geholpen het veldboeketje maken?

  3. Ik sluit me aan bij Winnifred, iedere week geniet ik van het verslag en nog meer geniet ik van onze mooie omgeving als ik mijn dagelijks wandelingetje maak.
    Dank aan allen!
    Marga Sarneel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén