www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Materiaal en materieel, Natuur, Projecten verfraaiing, Speeldriehoek, Volkstuinencomplex, Wijkwerkochtend, Windbos

EZH week journaal. 6 tot 12 maart. Week 10.

Maandag
Bij mijn zwager in Heiloo haal ik 10 hortensia planten. Bestemming is de Y@H en steigerborder.

Arjen ziet crocus kunst.

Dinsdag
Om half 9 sta ik in de Y&H border een deel van de hortensia’s te planten. Rob v.h. S. helpt mee. Even verderop starten Rob O., W.W. en Bram met de revisie van het materieel. Na een dag sleutelen is het euvel boven van de kleine kwelbeekmaaier, van de kleine tractor en van de motorheggenschaar. Volgende week heeft de sleutelploeg weer een sleuteldag gepland.

Elly en Thom knippen hun borders. Er komt veel groenafval vrij getuige de gevulde zakken.

Arjen ziet weer een bolletje boven de grond uit piepen.

Om 20.00 uur wordt een groep van 11 buurtgenoten welkom geheten door Magda en Arjen voor onze jaarlijkse reanimatietraining. Twee uur zijn wij hard aan het werk. Onze drilmasters weten ons van begin tot eind te boeien en laten ons hard werken. Goed om de technieken zo goed met elkaar te oefenen. Alleen hopen wij de opgepoetste vaardigheden niet te hoeven toepassen. Raar eigenlijk!

Woensdag
Na een dag regen een fraaie zonsondergang. Arjen weet hem te vangen.

Speeldriehoekoverleg bij Ingrid en Dick thuis. Decia, Eric, Marion, Ingrid, Rob, Dick en ik zijn de spelers van de avond. Levien haakt vanwege een griep af. Welke bomen en hoeveel zijn de beste vervangers van de berken op de speeldriehoek. Dat is de vraag die wij willen beantwoorden. Vervangen staat buiten kijf. De vraag is alleen wanneer. En waar komen de vervangers te staan. Wij zijn er snel uit en zullen het resultaat onder de aandacht brengen van de omwonenden van de speeldriehoek.

Donderdag
Een pittig dagje voorbereiding NLDOET begint met een retourtje Ochten. Samen met Regien haal ik het bestelde plantmateriaal op. Bij thuiskomst maken wij een begin van de distributie van de spullen in de wijk. Vervolgens staan Johan, Marlies, Susan  en Anita ons op te wachten. Inkuilen, markeren van de plantplekken, planten en het zagen van wilgenstaken staan op het middagmenu.

En ja hoor, vandaag weer een bolletje van Arjen.

Vrijdag
Petra van Landschapsbeheer komt kijken of de kwelbeek een geschikte locatie is voor een stukje bijenlint. Lappie en ik maken een rondje. Petra zal een positief advies uitbrengen. Zij is enthousiast over hetgeen wij bij de kwelbeek gerealiseerd hebben.

Lappie verplaatst bij diezelfde kwelbeek een paar kuub zand, Levien en Dante komen helpen.

En Simon plant een twintigtal plantjes in “zijn” border.

Met als dank een boeketje van Arjen.

Zaterdag
Gasten en buurtbewoners doen mee aan een Wierden/Krachtveld editie van NLDOET. Een groot feest voor de 43 deelnemers. Veel plantwerk in de buurt tijdens NLDOET met een oosters accent. Resultaat is een nog groener perspectief van onze buurt.

Voor mij begint de dag om 09.00 uur als journaliste in opleiding Dominique vragen stelt aan Ton en mij over de EZH en onze kijk op NLDoet. Om half 10 gaan Bram, Dominique en ik naar de container voor het ophalen van het gereedschap. En het uitsteken van enkele kleine bomen.

De VLA-vrijwilligers zijn daar ook al bezig met hun NLDOET bijdrage. Duurzame rekken maken voor peulen en doppers. Om 10.00 uur heten wij elkaar welkom. De gasten van vandaag stellen zich voor. Dat zijn Ruben met dochter Demi-Lynn en Elzelina, Erik en Ron. Zij zijn de gastouders van Nurse Kemawat (uit Thailand) en Batoru Shibata (uit  Japan). Zo brengt ons NLDOET een bijzondere vertegenwoordiging uit Azië.

De grote groep gaat uiteen in vijf groepen. Ton voegt zich bij de vogelbossers. De grote velders vermaken zich aldaar met planten en harken. Arjen en Mike hebben voor de beschoeiing ingetekend.

De wilgenplanters gaan met Johan mee voor een bijzonder grote en zware opgave.

En de rest gaat met Susan aan de gang met els en fruitbomen.

Wij kijken terug op een geslaagde dag en Arjen op een kleurige week.

Arjen zag een verschijning, geen luchtspiegeling. Wie o wie?

  1. Ursel Kriekjes

    Wat een leuke dag was dat zaterdag!
    Ben heel benieuwd naar het resultaat deze zomer en over een aantal jaren.
    Ik ben een geluksvogel dat ik in zo’n fijne buurt terecht ben gekomen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén