www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, Centraal Wonen, Kwelbeek, Natuur, Vogelbos, Wijkwerkochtend, Windbos

WWO van 25 februari 2017 in een feestelijke en carnavaleske entourage.

 

 

Een bonte stoet ( 37 deelnemers) WWO verjaardag  en carnavalsvierders trekken feestend door de buurt. “Wij vieren feest” bij de beek, in het bos , in de borders en in de huiskamer. De jarige verplaatst zich in een bloemetjes gordijn op zijn praalwagen door de buurt. De ene keer met bossen hout, de ander keer met een KUBOTA replica op een steile helling. Tot slot vervoert hij een paar kratten ijsvogelbier. “Hebben jullie Johan gezien? O,oh, hebben jullie Johan gezien” zingt hij dan. Ook is gehoord “Lap , waar is mijn feestneus” en “wat heb je gedaan Lap, wat heb je gedaan?

Voor het serieuze werk was de  agenda voor deze ochtend  groot. De opkomst en het resultaat ook.

  • Rillen/ruimen in het vogelbos. Check! Dank aan Anita, Susan, Nicolette, Ruud, Ton, Dick, Johan en de jarige,

  • Planten van hazelaar in het windbos (op de plek die deze winter is geschoond van braam en clematis). Check! Dank aan Bram, Arjen, Regien en René.

  • Het wegspitten van de speciale groene Lap braam langs het fietspad. Check! Dank aan Regien en Bram.
  • Beschoeiing maken bij de kwelbeek ( om een te grote uitspoeling van zand in de kwelbeek te voorkomen) . Check! Dank aan Jan, Mike, Arjen en Paul.

  • Zand kruien bij de kwelbeek. Check! Dank aan Trees, Kees, Greet, Hester, Wouter, Teun, Levien en Dante.

  • Het wegknippen van het loof van de vaste planten in de borders. Check! Dank aan Diana, Alfred, Marlies, Simon, Winnifred, Leida, Yvonne, Henk en Anton,

  • Het maken van een tweede bank op de open plek in het wilgenbos. Vraag van Marlies en Yvonne. Bewaard voor een volgende keer.
  • Het verplaatsen van twee afvalbakken. Bewaard voor een volgende keer
  • Het plaatsen van fietsrekken bij de kwelbeek. Bewaard voor een volgende keer.

 

Voor allen lekkere koek bij de koffie van Camelia en Rob.

Als Lap de keukendeur doorkomt klinkt er “bij ons staat bij de keukendeur” En “er staat een jarig in de gang, er staat een jarige in de gang. “ Een ieder zingt uit volle borst mee. Buiten wordt een polonaise ingezet.

Na afloop is er lekkere soep van Elise en Rob. Dank voor die soep. Dank voor het zien van de ijsvogel. Dank voor het vlot duwen van de bus. Dankbaar voor het gezamenlijke tot stand gekomen resultaat en dankbaar dat de regen elders viel en wij geen gebruik hoefde te maken van het slecht weer programma.

Over twee weken doen wij mee met NLDOET en kunnen wij gaan planten in de borders en bij de kwelbeek. Voor nog meer verscheidenheid en kleur. Doen jullie dan weer mee?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén