www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Zelfbeheer

Cadeautje voor 5 jaar EZH-bestuur

Om ook eens Ton, Irma en Paul (bestuur EZH)  in het zonnetje te zetten is  voor hun  een fotoboekje “Flora Hoekwierde” gemaakt. Dit is op de nieuwjaarsbijeenkomst aan hen cadeau gedaan. Het initiatief om in 2011 het groenbeheer in de Hoekwierde,  samen met veel enthousiaste bewoners en/of vrijwilligers, gedurende 5 jaar zelf ter hand te nemen, is zeer succesvol verlopen. Ze hebben zich verbonden om nog eens voor 5 jaar zelfbeheer te gaan.  Hun werk is niet altijd zichtbaar er wordt ook veel achter de schermen geregeld, genetwerkt en vergaderd. Om te laten zien hoe mooi wij in deze wijk wonen heb ik het onderdeel planten uitgelicht en verwerkt in het boekje. Het is een beperkte greep natuurlijk waaronder bijzondere soorten zijn opgenomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de nieuwjaarsbijeenkomst zijn er al boekjes besteld. Maar dit boekje kan natuurlijk door alle bewoners van de Hoekwierde of door andere geïnteresseerden worden besteld. Om de schoonheid van onze “Hoekwierdense” natuur in beeld te brengen is het plan om elk jaar een boekje uit te brengen van bijvoorbeeld vogels, vlinders, paddenstoelen en libellen. Zo kan een ieder die blij is met- of trots is op- zijn wijk ook de afzonderlijke opname van plant en dier bekijken. Eerdere uitgegeven boekjes zijn: 1. kunstwerk entree Hoekwierde  2. bouw huiszwaluwentil en 3. aanleg Kwelbeek en dan nu dus  4. Flora Hoekwierde. Boekje kost € 11,- ( kostprijs € 9,- en € 2.- komt ten goede aan de EZH .) Wilt u iets bestellen? Dan graag een email naar hans.marion.lap@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit boekje bevat 42 foto’s, waarin bovenstaande ook zijn opgenomen. De plantnamen zijn in het boekje wél genoemd onder de foto’s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groetjes Marion

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén