www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Maaierij, Media, Natuur, Pipo-wagen, Windbos

EZH journaal van week 44; 31 oktober-6 november

 

 

Maandag

Prachtige dag vandaag met fraaie herfstbeelden.

dscf6541

img_8877herfst

img_8878herfst

De gemeente bezorgt twee hopen zand opdat wij zaterdag niet door de blubber hoeven te stappen.

img_8886noordbult

Lap monteert twee nieuwe plaatjes bij het begin van het blote voetenpad.

dscf6524

Joop schoffelt de gehele dag zijn border opening schoon. Minie schept de drollen van de boulevard en Joop gaat er met de hark achterna. Naast drollen vinden wij een schoffel en een setje fietssleutels. Wie oh wie?

 

img_8884gevonden-bij-de-kwelbeek

En vandaag wellicht de laatste maaiactie van de maaiploeg van dienst dit jaar. Regien ( maait)

wp_20161031_11_03_33_pro1

en Bram ( blaast)

wp_20161031_11_01_17_pro1

zijn actief. Dit zijn allesbehalve de twee kneusjes van de buurt. Pijnlijke nek of gekneusde rib ,een maaironde op zo een prachtige dag ontneem je deze mensen niet.

“Zeer geslaagd” roepen Linda en Irma in koor over de lichtjestocht. “En het mooiste weer ooit. Vanavond hadden wij weer kaarsjes kunnen gebruiken”.

dscn2795

Halloween in de Wierden doet naast het Windbos dit jaar ook het Krachtveld aan. Een feestelijk lint van lichtjes leiden langs heksen( in ons pipo onderkomen) , waarzegster

dscn2831

en een afvalloog.

dscn2808

Het kleine kind feestje lijkt verstoord te worden door baldadige jeugd. Maar alert optreden smoort ellende in de kiem. Irritatie over die ondeugd verbleekt bij het plezier van die honderden kleintjes en hun ouders.

dscn2837

 

 

Dinsdag

 

Lap haalt bij de drukker de twee infopanelen op. Die zijn mooi geworden. Joop is verrukt met die twee bulten zand. Na 60 kruiwagens verzucht hij ,”Ik ga maar niet naar de schaatstraining, ik heb het wel gehad voor vandaag”.

cimg2278

Woensdag

Joop is de gehele dag in de weer met drain buizen en kruiwagens met zand. Regien en ik monteren het eerste infopaneel. Pittige buien en kleinkinderen zorgen voor onderbrekingen van het werk.

Donderdag

Regien is aangestoken door Joops virus. Samen zijn ze bijna de gehele dag bezig zand te kruien.

cimg2279

Onder het motto  “het is mijn eer te na” werkt Joop de Zuidbult weg. Johan, Greet , Lap en Regien krabbelen aan de Noord berg.

Vrijdag

Het is een drukte van belang. Een keten van spitters/vullers en lopers. Ik zie Regien, Hester, Greet. Marlies, Nicolette, Mike, Johan, Lap en Martin als mieren bezig. Na de koffie bij Susan , in ons kwelbeek clubhuis,  gaan Regien en ik aan de slag met het tweede infopaneel.  De anderen zorgen ervoor dat de Noord bult weg is en alles netjes aangeharkt. Op verzoek van de gemeente komt een aannemer met een geheime missie .

cimg2283

Joop en Lap worden geïnterviewd door de Flevo omroep. In keukens en huiskamers worden de laatste voorbereidingen getroffen. De gasten kunnen komen. Wij zijn er klaar voor.

Stef is jarig vandaag en samen met oma wordt het cadeau getest bij de kwelbeek. Ook Stef kan nu de volgende keer mee doen met graven.

Bart en Dick zitten in de schouwburg en ontvangen van de RABO ruim 450.- voor de clubkas.

img_1150

Rabo bank en degenen die op ons gestemd hebben bedankt. Wij kregen 58 stemmen. Stichting AAP ontving de grootste bijdrage . Ruim 5000.- voor ruim 800 stemmen. De VLA was een goede tweede.

Zaterdag 5 november 2016.

100 betrokkenen, deelnemers, sponsoren en belangstellenden,  vieren samen een zeer geslaagde jubileum WWO. De buurt levert een bijdrage aan de nationale natuurwerkdag.

img_8901nationale-natuurwerkdag

Frits Huis opent officieel de kwelbeek, het EZH jubileum geschenk .

dscf6593

DCIM100MEDIADJI_0123.JPG

En Frits Huis tekent samen met Ton een nieuwe overeenkomst voor de komende 5 jaren.

img_8899frits-en-ton

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén