www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, Kwelbeek, Zelfbeheer

Voortvarende voortgang kwelbeek in week 35 en 36.

 

 

Mogelijk gemaakt door de sponsoren en met de steun van de gemeente is er vorige en deze week veel voortgang geboekt in en rond de kwelbeek. De gemeente ( dank aan Arnold en Ernst Jan) stelde zand beschikbaar

img_8200het-laden-van-zand

dat door een kraantje , met onze Jan als machinist,

IMG_8220ha ha ik ga sneller

is gevlakt en door een frees is ondergewerkt.

img_8688frezen

Laat de blommetjes maar komen. Als je het leuk vind kun je nu zaad gaan verzamelen. In de Velden staat heel veel salie ,walstro, knoopkruid, ratelaar en andere fraaie en bijzondere planten die  prima passen bij de bloemrijke strook die wij voor volgend jaar nastreven. Het zaad van deze planten kun je verzamelen en gewoon uitstrooien op de gevreesde delen. Het profiel van het kwelbeek gebied is nu af. Onze kraanmachinist Jan heeft alle scherpe kantjes weggewerkt en je ziet nu goed hoe gevarieerd het landschap is. De randen zijn goed te maaien door de KUBOTA en door Frank natuurlijk. Deze week is verder gegaan met het werk in , op en rond het eiland. Het jut team transformeerde in een geoliede creatieve machine gespecialiseerd in weg op waterbouwers. De bouwput was snel overvol.

img_8678het-is-druk-in-de-bouwput

Het werk wordt gadegeslagen door deskundig publiek.

img_8680jeudig-publiek

Het team heeft inmiddels een deel van het juthout verwerkt in het skelet van de te maken droge passage in de bedding van de oostkant van het eiland. De contouren van het eiland zijn nu prima te zien.

dscf4428

Het riet is weg en het water kan rondom stromen als het dijkje wordt doorgestoken. Woensdag 14 september gaan wij verder. Als het meezit is dan aan het eind van de dag het skelet gereed . Op donderdagavond kun je meehelpen om zaad te gaan verzamelen.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén