www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, Kwelbeek, Natuur, Vogels, Volkstuinencomplex, Wijkwerkochtend, Windbos, Zelfbeheer

Verslag van de WWO van 30 juli 2016.

 

 

Ook Tim is vandaag van de partij . In werkpak en met een kruiwagen meldt hij zich bij de verzamelplek.

IMG_8018tim doet ook mee

Bij de aftrap van de wwo van juli heeft Lap het hoogste woord. Hij presenteert een nieuw afvalbakken plan.

IMG_8019bakkenplan Lap

Na de vraag van Thom en Elly in het voor jaar over de depodogs en nav de ervaringen van 5 jaar legen van de afvalbakken door Lap worden er vandaag twee afvalbakken bijgeplaatst en bestaande bakken worden verplaatst. Laps plan is  de belangrijkste opgaven van Arjen , Lap, Ton , Tim en mij. Er gaan bakken uit

IMG_8022bakkie er uit

en er gaan bakken in.

IMG_8023bakkie er in

IMG_8024water voor de verdichting

En passant wordt het haagje bij het afvaldepot

IMG_8025en poassant een haagje

en ook de bebording bij de kwelbeek aangepast

IMG_8038nieuw ensemble

en als toetje krijgt de kwelbeek  een eerste grenspaal.

IMG_8040 eerste grenspaal.

Een geschenk van Annelies. Een mooie markering voor het begin van het blote voetenpad alias de M&J boulevard.

Bij de kwelbeek zijn Hester, Ineke en Stef bezig met riet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook aan deze kant van de wijk; jong geleerd, oud gedaan. Vandaag kennen wij een thuiswerker. Bart is een beetje geblesseerd maar goed in staat om achter de pc een ontwerp te maken voor de info panelen bij de kwelbeek.

In de wijk zijn Elly &Thom aan de ene kant bezig met de moestuin haag en de hertshooi borders.

IMG_8015elly haag knippen

Nicolette is aan de andere kant van de wijk bezig met haar allee. Yvonne , Ruud en Henk werken in  hun border, Simon en Nike werken bij de midden borders en Diana, Leida, Alfred in de zuid border van het grote veld. Ine, André , Guido en Bram hooien en maaien op de open plekken.

Greet verhaalt over het werken bij haar vogel kijk hut. “Trees, Anneke H, Harry, Paula, Johan en Greet hebben bij de vogelhut voorbereidingen getroffen voor de drinkbak, een ril is verplaatst (Johan keek met lede ogen toe) en er zijn kruiwagens met zand aan te pas gekomen om het voorstuk op te vullen. Johan heeft 2 gaten gegraven, waarvoor het ene gat was zeggen we niet, maar in het andere gat is de pindakaasboom gepland. Het hele veld is met de hand van brandnetels ontdaan, want de wortels wilden goed meekomen. Na de pauze kwam Andre ook nog helpen, bramen zijn uitgegraven en er is van alles gesnoeid en gerild. Lijsterbessen en appelboom werden weer zichtbaar.

IMG_8031werken bij greets kijkhut

IMG_8035werken bij greets kijk hut

Harry en Anneke wilden in hun enthousiasme de mooiste “camouflage” struik van de hut een kopje kleiner maken, gelukkig konden ze op andere gedachten gebracht worden. Trees heeft prachtige ontwerpen in haar hoofd voor de drinkbak. Paula en Greet zijn “verbrand-netelt” uit de strijd gekomen. De rest van het weekend jeuk. Johan heeft de wipstok een kopje kleiner gemaakt, dat was de wraak voor het weghalen van zijn mooie ril. Maar daarvoor in de plaats is nu een super Y-stok geplaatst. De vogels kunnen niet wachten!! Wie wil er nestkastjes timmeren of heeft kastjes over voor deze prachtige plek? p.s. een pindakaasboom is een boomstam met gaten die opgevuld worden met pindakaas. Daar komen vogels, en vooral de Grote Bonte Specht op af. Vanuit de hut kun je dit dan leuk bekijken. Harry is de snoeischaar van Anneke.”

Halverwege de heerlijke zomer ochtend is het gezellig ontspannen en bijpraten met de koffie en koek van Rob.

IMG_8028koffie en koek van rob

Aan het eind van de ochtend brengen Ruud, Arjen en ik al het groen afval naar de steiger. En dan is er ter afsluiting van deze geslaagde wwo soep. En wat voor soep. Van Josée deze keer.

IMG_8036jose uiensoep

Een overheerlijke  uiensoepje uitgeserveerd op een bodem van brood en kaas. Stokbrood met kruidenboter maken er een feestmaal van. Allen bedankt.

IMG_8037

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén