www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Maaierij, Vogels, Volkstuinencomplex, Zelfbeheer

EZH weekjournaal, week 26, 27 juni – 3 juli

Maandag
Joop maakte een afwateringskanaal evenwijdig aan de J&M boulevard. Een slimme zet in de bestrijding van de erosie.

Thom begint met het schonen van de binnenkant van de moestuinhaag.

Dinsdag
Lap borstelt een uurtje. Goede heuptherapie, volgens de dokter. Thom is bezig bij en met de moestuinhaag. Je komt er nooit, maar voor de grap moet je eens kijken tussen het hek en de haag. Een plaatje!
Bram en Rob doen onderhoud aan de Kubota. Zij ontdekken een lek voorwiel. Bram moet de belletjes zoeken in een vaatwasteiltje thuis.

CIMG2108

De JDB’ers hebben een top avond met spanning en sensatie.

Woensdag
De HB planten krijgen water van Rob en Thom. Joop is bezig met een trap in het stukje van de J&M boulevard tot het fietspad. Ik pak de seis en ga een deel van de ongewenste opslag seizen. Lap heeft een gepaste oefening van de fysiotherapeut gekregen. 1.000 x paaltje in en uit plaatsen.

DSC08381

DSC08383

Donderdag
Lap leegt de afvalbakken. Overvolle bakken deze keer. Prima dat de bakken zo goed gebruikt worden. Maar opvallend dat er zo veel afval in zit.
Er zijn twee braamsluipers, Regien en ik, op het meeting point. Wat gaan wij doen? Zaadjes van de salie verzamelen is de conclusie na een kort beraad. De zaadjes zijn voor de kwelsloot. Regien en ik knippen een emmer vol stengels. Ook kijken wij of er nog meer zaad gewonnen kan worden. Neen, het is te nat. Zo blijkt. Een volgende keer verzamelen wij koekoeksbloem en grote gele morgenster. Eind jullie is de ratelaar en weer een maand later de orchidee aan de beurt. Ook kunnen wij overwegen elders zaad te gaan verzamelen. Ik zie overal in Almere leuke toekomstige kwelbeekplanten staan die wachten op een zaad strooptocht door Almere. Wie heeft daar zin in?

Vrijdag
Vandaag borstelt lap het stuk Hoekwierde van 1-19 schoon.

Zaterdag
Martin, Kees en Lap maaien en blazen in het buitengebied.

CIMG2111

Thom en Elly zijn bezig in hun borders en met de moestuinhaag. Eric, Decia, Birgit en Jos ruimen met Manouck, Thijmen en Sundi de oude hut in het bos op. Zij verbazen zich over het vuil dat er in de loop van de tijd is bijgegooid. Vuil trekt vuil aan is niet voor niets een gezegde.

IMG_0349

Ik maai met de bosmaaier een stuk kwelsloot en rond het Windbos. Zo zorg ik voor de finishing touch van het werk van het maaitrio uit de grachtengordel van vandaag.

Zondag
Greet en ik werken de afspraken van het kwelbeek beraad uit.
Ook vanochtend ziet Maryse de ijsvogel bij de kwelbeek. De vogel rust uit op de BB. Kennelijk voelt het vogeltje zich echt thuis. Wie maakt hier de eerste foto van?
Nadat ik bessen geplukt heb op de tuin knip ik een groot deel van de haag. Voor de tweede keer dit jaar. Een signaal dat het echt hard groeit dit jaar. Voor de winter moet er nog een keer geknipt worden. Ik hoop niet daarvoor nog een keer. Met al die nattigheid vrees ik voor het ergste. Er zijn deelnemers die graag naar buiten gaan. Maar zo nu en dan zich binnen zitten te verbijten en naar boven kijken en op een hoog punt inspiratie opdoen. Wie heeft deze foto gemaakt?

IMG_20160701_073525852_HDR

Tot slot. De kwelbeek sponsor actie gaat goed. Er is tot nu toe € 1.543,- gedoneerd. Gezien er nog € 5.500,- nodig is, is er nog € 3.957,- te gaan.

 

  1. Dick Groenewegen

    Hoekwierders en sters.
    Ik lees hierboven dat de JDB’ers een top avond hebben gehad. Nou ik niet. Er loopt in de buurt al een week iemand met een grijns om zijn mondhoeken. Hij heet Henk, ik noem geen familie naam, ,maar zijn vrouw heet Yvonne. Hij heeft met zijn team van het team waar ik in zit met 13-0 gewonnen!!!! Maar een slechte generale is een ….enz. enz. enz.en de revanche komt dus a.s. zaterdag. Voor een ieder die meedoet alvast een sportieve zaterdag. Zal mij benieuwen wie er 2e wordt. Sport groetend Dick Groenewegen

  2. Dick en Tiny Groenewgen

    Te koop. 41 jaar oude Jeu de Boule ballen, hier en daar beschadigd.

    Dick G. te A.H. (zuid)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén