www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Materiaal en materieel, Natuur, Rommelroute, Vogels, Zelfbeheer

EZH journaal van week 20; 16-22 mei.

Maandag
Er is rioolinspectie en rioolreiniging vandaag. Lap knipt weer een stukje beukenhaag.

CIMG2087

Ton vult de brandstofvoorraad aan.

Dinsdag
Rob ordent de  bergruimte. Heeeel overzichtelijk. Ga eens een keer een kijkje nemen. Dan huur je Rob gelijk in om de boel bij je thuis te ordenen.

CIMG2092

CIMG2094

Er is een aanslag met dodelijke afloop in de tuin van nummer 139. Inmiddels is een onderzoeksteam bezig met het identificeren van de aanvaller en het slachtoffer.

P6160088a

De regen zorgt er voor dat  de droge bedding van het eiland is volgelopen. Joop en ik maken een zanddrain. De bedding is nu een echte wadi. Die staat droog in droge perioden en is nat als het regent.

Ronald, Christel, Lap, Rob O, Regien en Martin spelen hun wekelijkse partij.

CIMG2090

Woensdag
De HB ploeg, Bram, Rob, Thom en Lap, zorgen voor  water bij de HB-planten. Waar dat voor nodig is mag je je afvragen. Waren wij tot dusver gevrijwaard van moessons, nu is Almere echt aan de beurt. Buien die de klimaatverandering illustreren. Kunnen wij die buien trotseren? Ja, wij hebben een kwelbeek voor de afvoer van water. Klassieke erosie is waarneembaar.  Ik stort tig kruiwagens met zand in de hoop op een droge passage. De tijd zal het leren.

Lap voert afval af en pleegt onderhoud aan zijn favoriete borstelmachine. Ook neemt hij een kijkje op het dak. De sedum planten doen het geweldig. Lap denkt aan het plaatsen van een bankje om van dit fraais te kunnen genieten.

CIMG2096

Rob, Bram, Lap en ik komen bij elkaar om het MZF voor te bereiden. Geef je t.b.v. de inkoop svp spoedig op voor de BBQ. Bram, Lap, Rob, Mike en ik bezorgen de door Decia ontworpen uitnodiging voor het MZF.

Donderdag
Greet heeft een dijk van een kwelbeekdag. De hele dag zie je haar bezig op, naast, onder en op de dijk. De dijk ondergaat onder haar groene handen een transformatie. De dijk kent een hoge aantrekkingskracht. Greet plaats een tweede bankje.

Marlies zorgt aan de andere kant van de wijk voor de bosborder.

De 7 kwelbekers/rietzangers zijn Regien, Greet, Anita, Lap, Mike , Joop en ik. Zij krijgen de groeten van Camelia.

CIMG2098

De grote inspanningen worden Lap even te veel. Hij wordt een beetje duizelig in het hoofd. Regien behoedt hem van een val in de beek. Wij laten Lap bijkomen in een stevige kruiwagen. Als Lap weer helemaal bij de pinken is vragen wij hem. “Lap, wat was dat nu”. Zegt hij, “Ja, die wiebelingen van de kruiwagen van Mike maakte mij wat draaierig”. Dat verzin je toch niet? Martin heeft het voorval meesterlijk weten vast te leggen.  //www.hoekinzicht.nl/foto/braamsluipers2016-06-16-23/album/index.html  Na afloop zijn wij te gast bij Ine die naast een drankje kleine en grote balletjes serveert .

Vrijdag
Elly verwijderd onkruid uit de steigerborder, Thom borstelt. Bram maait in het buitengebied. En samen met Rob werkt hij aan het MZF. Lap gaat het bos in en dicht alle gaten in de paden. Lieve hondenbezitters, laat je hond s.v.p. geen gaten graven op de paden. Dat kan tot onveilige situaties leiden. En Lap heeft wel wat beters te doen.

Zaterdag
Ton is met de heggenschaar bezig in het groenvak naast zijn huis. Ineke zie ik gevaarlijk zwaaien met de klewang. Ineke zegt; “Ik heb dit ding gekocht in Marokko en heb ontdekt dat het verwijderen van het riet tussen de aanplant nu een leuk werkje is geworden. Ook ik ben bezig bij de beek. Het pad dat wij donderdagavond gezand hebben zaai ik in met graszaad.

Zondag
Een rustige windstille avond. Lap noteert de inventaris van de gereedschapsopslag. Joop, Greet en ik doen klusjes bij de kwelbeek. Heerlijk!

Volgende week woensdag is er een voortgang overleg over de kwelbeek. Als je informatie of een uitnodiging wenst dan hoor ik dat graag.

Op zaterdag hebben wij ons MZF. WWO in de ochtend met soep van Elise en Rob, de Rommelroute en in de avond de BBQ met het optreden van de Bolero’s. Geef je tbv de inkoop, die is woensdag a.s., tijdig op.

uitnodiging buurtfeest 2016 BBQ vooruitnodiging buurtfeest 2016 BBQ achter

  1. Winnifred

    Gedoneerd en geliked…….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén