www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Natuur, Zelfbeheer

EZH journaal van week 22; 30 mei tot 5 juni.

Maandag
Joop vermaakt zich de hele dag op en rond het eiland.

Dinsdag
Lap constateert graffiti op ons welkomst bord.

CIMG2049

Wij gaan een camera plaatsen. Mini en Joop zijn bezig met hun boulevard. Kleine geranium pimp actie door Alfred en Bram. Trees schoffelt in de boomgaard.

CIMG2056

Zwoele zomeravond voor volleyballers en jdeb’ers. Voor het gooien van een top prestatie heeft Lap eerst de baan onkruidvrij gemaakt.

CIMG2053

Woensdag
Het is de eerste echte HB watergeefdag van het jaar. Lap, Bram en Rob nemen die voor hun rekening.

IMG_7777eerste hb 2016

Bij de kwelbeek zorgen Joop en ik voor stabilisatie van de brug. Extra palen en de leuning van een hek volgen een andere keer. In de middag is het intens maaien en ruimen. Ad maait met de Kubota. Ik hou van afwisseling en maai met twee verschillende bosmaaiers en de motor heggenschaar. Lap helpt mee met het maaien van het grachttalud en met het netjes wegblazen van het maaisel. Ook verwijdert Lap de graffiti en plaatst een omver gereden fietsklem terug. Hans K. schoont de brug rozen borders.

Donderdag
Joop schoffelt zich suf in zijn Krachtveld domein. De braamsluipers Lap, Regien, Corrine, Greet, Nicolette, Marlies en Hester schoffelen een deel van de achterstallige opslag weg. Johan, Joop en ik zijn bezig bij de kwelbeek.

CIMG2057A

CIMG2058A

CIMG2059A

Greet. “Wij  hebben heerlijk gewerkt. Regien, Marlies, Corine, Hans en ik hebben het Vogelbosje aangepakt en opgeruimd, de heg erachter is ook geschoffeld en opgeruimd en de Clematisboog ziet er weer uit om door een ringetje te halen. Hester heeft het brulbosje gedaan en alles is afgevoerd. Johan heeft berenklauwen gestoken in de bocht van de gracht. Nicolette heeft een heel stuk bij de schutting van Nathalie t.o. vogelbosje van onkruid verwijderd op die stoep. En we hebben al veel riet afgevoerd naar de snoeibak. Iedereen werd op het laatst lekker nat, maar traditie is buiten zitten. Het kacheltje ging wel aan hoor, ‘t was weer lekker en gezellig. Volgende week in de herhaling”

Vrijdag
Een bijzondere kwelbeekdag door een ruggensteuntje van Ouwe. Hij zorgt voor hulptroepen.

IMG_7802adriaan en gerald bedankt.

IMG_7782zand in kipper

Mini en Joop werken de gehele dag mee. Voor Ad, Jan, Lap en mij is het ook een maaidag. Ad en ik maaien in de ochtend in het buitengebied. Jan in de middag op het grote veld en enkele belendende percelen. Lap gaat met de borstel rond

IMG_7796lap met borstel

en Lap is Lap, hij kan het niet laten om het geborstelde en gemaaide netjes weg te blazen. Ook het Waterschap maait vandaag.

IMG_7788drie keer maaien

Zij maaien de dijk en weten dat er massaal orchideeën bloeien op de weide. Echter de helft van onze vlinderstrook gaat plat. Jammer. Maar dat is minder erg dan het maaien van orchideeën.

IMG_7789luzerne plat gemaaid

In de avond is er een knus samenzijn op het bankje op de dijk. Filosoferen over de dingen van het leven. Zie je trouwens die wonderbaarlijke vermenigvuldiging van die varens. Voedzaam dijkje!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag
Joop is bezig met het uitventen van het nieuwe zand. Tijd voor een rondje genieten in ons groen. De bosranden en open plekken in het bos zijn prachtig. De orchideeën

IMG_7804orchidee 2016

en ratelaar bloeien massaal, de graspaden zijn een feest om over heen te gaan.

IMG_7811salie met klaproos

De kwelbeek levert mooie paadjes en plaatjes.

IMG_7816entre boulevard

IMG_7818kwelbeek in avond zon

Joop en ik dromen weg op de plek waar wij een bankje willen gaan plaatsen.

IMG_7817op deze plek een bankje

Levien is aan het opruimen en komt een goede zaagbroek tegen. “Of wij daar wat mee kunnen doen?”. “Natuurlijk Levien, namens de zaagploeg bedankt”.

Zondag
Trees is vandaag 60 geworden. Trees, van harte. Een grote groep feestgangers maakt een ronde door de wijk. Waardering en genieten volop.

IMG_7848trees over de brug

Aan het eind van de middag worden wij allemaal opgeschrikt door sirenes. Een brandje in de hal van de flat aan de Sprenglaar zorgt voor een bijzondere ontsnappingsroute van de bewoners.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén