www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Natuur, Volkstuinencomplex, Zelfbeheer

EZH weekjournaal. Week 21. 23-29 mei.

 

 

Maandag

Op het grote veld is een doelpaal gesneuveld. Combinatie van leeftijd en jeugdige overmoed.

Dinsdag

Lap polijst met de hoofer het talud van de gracht. Frisse avond maar de volleyballers volleyballen en Jdb’ers(Dick, Regien, Kees, Ronald, Christel, Rob O, Lap , Henk , Rob v/h S en Ingela)  jedeb’en.

Woensdag

Bram, Rob en Lap doen aan nippel beheer en stellen de KUBOTA af op de EZH zomer gras hoogte. Daarna gaat de groep de berging in voor handgereedschap ordening.

CIMG2019

Ad maait met de  gesmeerde kubota en blaast met de blazer. Ik gebruik de bosmaaier voor de afronding en de heggenschaar voor ongeveer de helft van de moestuinhaag. Wij maken zo , als de gesmeerde bliksem, ruim de helft van de wijk weer mooi. Ik zet ter voorbereiding van zaterdag  paaltjes in de grond tbv de contour van het profiel van het oost kwelbeek pad.

Trees vertegenwoordigt ons in een overleg op de Kemphaan over het wel en wee van eetbare planten in de wijk kwekers en consumenten. “Het was anders dan ik had verwacht. Er was een mijnheer die te lang en vervelend het woord voerde maar het was erg leuk en ik heb mooie contacten gemaakt. Een groep studenten wil een keer bij ons komen kijken ”rapporteert Trees.

Nicolette en Lap zorgen voor een nieuwe doelpaal.

Donderdag

Jan maait het grote veld en rond het KWAM en langs de gracht. Het begint , na het dramatische  aanzien van vorige week, weer op het vertrouwde EZH beeld te lijken . Camelia en Rob ruimen het maaiafval van een deel van de moestuinhaag op.

WP_20160526_001

Ik maai het tweede deel van de moestuinhaag en de steigerborder. Lieneke komt helpen met opruimen.

CIMG2020A

Vrijdag

Ad maait in het buitengebied. De HB plantjes worden in de avond bezorgd. HB regelaar WW helpt samen met Rob , Lap en Bram  met lossen en bereiden het plantwerk voor morgen voor.

Zaterdag

Grote slag met de kwelbeek paden gerealiseerd door kraanmachinist Jan met voetvolk,

DSCN1006publiek bij de mgraver

HB’s hangen,

IMG_7763lieneke hb

borders geschoond,

DSCN1028bordertrio

haag gemaaid

DSCN0981motoram

en  maaisel opgeruimd.

DSCN1013haagduo

KWAMmast opgericht.

IMG_7765kwam

Een geweldig resultaat gerealiseerd door 37 deelnemers tijdens een  heuse wijkwerkdag.

“Weet jij welk plantje dit is?” vraagt Marion aan Greet.

CIMG2033

Ontspanning voor Anneke en dochter aan het eind van de dag.

CIMG2031

Zondag

Sommigen hebben niet genoeg aan een wijkwekdag. Nee, er zijn mensen in de wijk die gaan voor een full monty; een wijkwerkweekend of wat specifieker. Een KWW ofwel kwelbeekwijkweekend.

Jan wil niet verklappen hoe laat hij is gestart.

IMG_7766jan plezier

Ter ere van de zondag rust.” Mijn meissie is toch pas om 9 uur wakker” zegt hij ter verontschuldiging. Gestaag werkt hij door  De zuidoostkant van de kwelbeek komt steeds mooier in profiel. Het grootste deel van de dag ben ik weg en kan niet helpen. Greet informeert mij aan het eind van de dag. Jan ligt te ronken op een oor “ Het pad achter de bungalows is geëgaliseerd en er zit zand op. De overkant waar we een stuk tussen pad en water geen riet willen hebben, hebben we gesnoeid en vol met zand gegooid.

Het is daar trouwens wel erg drassig, wellicht kunnen we daar donderdagavond even naar kijken of we dit op willen lossen of een drassig biotoopje toevoegen…..

Er is een uitkijkpost gebouwd, die is gister al ingewijd met Trees en Kees en later met Johan.

Vooral alcoholische drankjes doen het daar goed bij een ondergaande zon.

Vanmorgen weer met een clubje gewerkt en doorgegaan waar we gebleven waren, Ruud heeft het nieuwe pad bij de gracht al voor een groot deel geëgaliseerd en met zand gevuld.

Lap en Joop zijn met de brug bezig.

CIMG2035

Lap heeft een drassig hoekje voor de huiszwaluw gemaakt.

CIMG2042

Frank, Minny, Hester, Ruud en ik hebben kruiwagens zand gereden naar het “nieuwe” biotoopje langs de kwelsloot tegen over ons. Ook Ineke kwam nog helpen om het riet allemaal weg te halen tussen de stuiken boven op de ijsvogelwand.

 

Ondertussen werken Jan en Joop en berenklauw Minny voort……

CIMG2036

Zeer leuk weekend geweest!”

 

 1. Johan

  Inderdaad hulde aan Jan. Wat heeft die man ons een werk bespaard door met zijn zijn gravertje dingen te doen waar we op handkracht nog vele uren mee bezig waren geweest. En dan het enthousiasme waarmee hij bezig was. Ik kan me voorstellen dat het spannend voor hem was om na zo veel jaar voor een groot publiek te laten zien of hij het nog in de vingers had. Nou Jan, dat is helemaal gelukt.

 2. Johan

  Wat een geweldige bijdrage van Greet en Hester om bovenop het nieuwe dijkje een bankje te plaatsen. Een echte aanwinst in de kwelbeek-beleving en ik kan uit eigen ervaring spreken dat het daar goed toeven is op een zwoele avond. Er zijn zelfs traptreden gemaakt om gemakkelijk met drankjes bij die plek te kunnen komen. Geweldig bedankt.

 3. Marion Lap

  Wat een wijk, er zijn geen woorden meer voor. Alle vormen van enthousiasme en grote tevredenheid zijn al gezegd. En dan de aanwinst van de Veldenaren én Jan, vanaf nu ONZE kraanmachinist. Allen zonder uitzondering kundige buffelaars.

  Groet
  Marion

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén