www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, Wijkwerkochtend, Zelfbeheer

Verslag WWD van 28 mei 2016.

 

 

Voor, na en tijdens de wwo vinden er een groot aantal wijkactiviteiten plaats. Spontaan is de WWO van mei een WWDag geworden.

Vrijdagavond zijn de plantjes gebracht door de HUYS kweker. Vroeg in de ochtend zijn WW, Rob, Bram, Lap, Camelia ,  Lieneke en Johanna bezig met het volplanten van de HB’s.

DSCN0948hb vullen

IMG_7762vullen hb

IMG_7763lieneke hb

De petunia’s en hang geraniums zullen ook dit jaar weer een vrolijk en kleurig straatbeeld gaan leveren. Dat kan ook niet anders met al die liefde en toewijding van het plant en ophang team. Nadat alle baskets hangen gaat de HB ploeg in twee groepen uiteen. Veel duootjes en triootjes in de wijk. Lieneke en Johanna ruimen het maaisel van de steigerborder op.Wouter en Ruud ruimen het moestuinhaag maaisel.

DSCN1013haagduo

Nicolette, Ton, en AM (“ poehh, dat is zwaar!” maaien en ruimen de haag van het Hoekwierdepad .

DSCN0981motoram

DSCN0993maaikunst

Bram, WW, Ton, Rob, Lap en AM werken tot in de middag verder aan de KWAM stroomvoorziening.

IMG_7765kwam

De mast van het zonnepaneel staat nu fier overeind. Een prestatie die niet zonder slag of stoot gaat. Als je goed kijkt naar dit groepje dan ontwaar je een wonderlijke motoriek. Er “lopen” er een paar met een vervelende blessure in dit gezelschap. Uiterst vervelend voor de betrokkenen maar komisch voor de toeschouwers.

Op het borderfront zijn 4 groepen actief, Johanna en Lieneke, Anton, Simon, Fred, Hans , Marlies, Leida, Winnifred, Alfred en Diana, ieder in hun eigen border.

DSCN1022schoffelduo

DSCN1028bordertrio

De grootste groep van vandaag is te vinden bij de kwelbeek. Daar zijn van 7- 16 uur activiteiten. Jan is de grote verlosser voor Frank, Johan, Greet en Hester. Zij vormen een erehaag voor kraanmachinist Jan nadat hun oude vertrouwde achterom paadje weer in ere hersteld is. En zij zijn enthousiast over het nieuwe dijkje die de twee paden scheiden. Een bijzonder nieuw landschap element.

DSCN1006publiek bij de mgraver

Verder spitten en knippen Greet, Hester, Ineke, Ingela, Rob, Arjen, André, Frank, Mike , Johan en ik dat het een lieve lust is.

DSCN1043spit duo

Al dat harde werken vraagt om een top ontspanning. En die wordt geboden door Camelia en de lange vingers en Maudy met een geweldige kippen en linzen /kikkererwtensoep aanbod.

DSCN0324soep van mandy

In de pauze wordt een hoog kleinkind en oppas oma gehalte  geconstateerd.

DSCN0331een hoog kleinkindgehalte

En Jan, Jan kraande voort.

IMG_7768kraan zondag

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén