www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Wijkwerkochtend, Zelfbeheer

EZH journaal van week 15; 11-17 april.

 

 

Maandag

Thimo helpt met Regien de VLA. Schoffelen en paadjes leggen. In de middag gaat Thimo samen met Johan berenklauw steken

IMG_7641kerkhof berenklauw johan en thimo

en de plekken markeren waar knotwilgen moeten komen. Ook Mini ziet nog steeds overal berenklauw blaadjes tevoorschijn piepen en maakt een berg van haar slachtoffers. Haar eigen berenklauw kerkhof.

IMG_7640mini berenklauw museum

En vorige week was er de blauwe schicht die razendsnel de nieuwe natuur veroverde. Vandaag daalde plots een aantal dotters op de kwelsloot neer.

IMG_7639dotter in de kwelsloot

Toen Greet dat zag , dacht zij, ”dat kan ik ook”. Echter dat resulteerde in een nat pak.

Dinsdag

Het is schitterend weer. De grote gele dotter vermeerdert zich op wonderbaarlijke wijze. Rob en Thimo schuren en schilderen de berging voor klein gereedschap.

CIMG1875

Martin, Ronald, Christel, Regien, Henk en Hans spelen twee fijne potjes jeu de boules.

 

Woensdag

Thimo en ik schoffelen op de boshyacint weide en knippen clematis op de terug weg. Thom

CIMG1880

en Lap

CIMG1881

( en later op de dag Thimo en Joop)openen het maaiseizoen en  maaien de gracht. Ik kan niet achterblijven en  loop met de bosmaaier een rondje langs de kwelsloot en het vogelbos. Joop, Lap, Thimo en ik verzamelen 50 wilgentenen voor de kwelsloot.

CIMG1884

Wij parkeren ze zolang in de kwelsloot.

IMG_7646wilgenketting

IMG_7647wilgenketting3

Donderdag

Thimo werkt eerst met Regien en dan met Johan. Met Regien werkt hij op het volkstuincomplex. Met Johan in de buurt van de kwelsloot. In de middag is er een  bezoek van een grote groep medewerkers van Ymere, inclusief 3 leden van de Directieraad.

2016 04 EZH Ymere bezoek de Wierden (1)

Ton, Lap, Rob ,AM en WW vertellen enthousiast over het EZH wel en wee. En Mini, Mini ziet overal berenklauwen tevoorschijn komen. Ze droomt ervan.

CIMG1887

Vrijdag

Thimo, Joop, Johan, Lap, Jan en ik hebben een kwelsloot dagje. Wij zetten de brug recht, werken aan de contour van het west pad, steken berenklauw, ruimen berenklauw en riet op, graven de drains in  , controleren en herschikken nog een keer de paaltjes en maken de ijsvogelwand veilig. Op het grote veld zorgt Lap voor veiligheid bij de speelbomen. Vandaag is de kolkenzuiger rond geweest.

Zaterdag

De Kubota gaat stuiterend door de wei. Het gras is eigenlijk te hoog en te nat. Maar maaibaas Bram laat zich niet meer tegenhouden.  Samen met Thom maaien ze het gehele areaal. Ik tref Bram in een innige omstrengeling met een depodogbak.

IMG_7651depodog staat in de weg

Lap , het zal niet zo zijn, gaat met de blazer achter de maaiers aan. De KWO (Kwelsloot Werk Ochtend) met 25 deelnemers is een groot succes. Harmonie in de samenwerking op de grens van het Krachtveld en de Wierden. Van kwelsloot naar kwelbeek.

2-IMG_2091

De  deelnemers verzetten bergen met werk. 50 wilgen en 60 heesters en rozen worden geplant. De drains en een grote hoeveelheid rietwortels zijn uit het zicht.

 

  1. Ron E.

    Goed bezig met z’n allen! Zou bijna op zoek gaan naar een leuke woning in de directe omgeving, misschien is er nog een kaveltje in De Laren bescikbaar…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén