www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Kunst en cultuur, Natuur, Zelfbeheer

KWO van 16 april groot succes.

 

 

Als Shirley voor koffie, thee  met een koekje zorgt komt Dirk aangefietst.

2-IMG_2091

Na een kopje vraagt hij het woord en zegt dat het tweede leven van de BB hem bijzonder veel plezier doet. De BB vormt in meerdere opzichten een verbinding tussen het verleden en het heden. Voor Joop en de Pipo heeft hij een certificaat  dat hij overhandigt nadat hij het verhaal van de BB onder de aandacht heeft gebracht.

IMG_7653bb van dirk

Een bijzonder verrassende en gewaardeerde actie van Dirk tijdens de Kwelsloot Werk Ochtend (KWO)  van 16 april 2016.

Voor het intermezzo weet de groep in eendrachtige samenwerking 50 wilgentenen te planten.

1-IMG_1994

Als een geoliede machine worden er gaatjes op de juiste diepte geboord, wordt de teen een huidje van zand aangemeten en krijgt ze een slokje van geweid water. Lap, Jan en AM zoeken al ander werk en beginnen met het ingraven van de drains. Na de pauze lukt dat met vereende krachten. Soppend, smakkend , zuigend en pruttelend geeft de vette klei zich moeizaam gewonnen. Op en rond de ijsvogelwand worden 45 stuks van sleedoorn, Gelderse roos, hondsroos en egelantier geplant.

4-IMG_2170

15 hondsrozen en egelantieren blijven over. Die krijgen een plek op stand nabij een van de platanen. Mini geeft onderricht in het vakkundig herkennen en vervolgens vermoorden van berenklauwen. Tot slot worden er 4 ,te volle ,zakken  met rietwortels en berenklauw verzameld en afgevoerd. Bij Adrie en Ruud schuiven wij aan aan een lange tafel en krijgen heerlijke soep van Erik en belegde broodjes met een drankje van Adrie en Ruud.

6-IMG_2236

Mini, Joop, Adrie, Ruud, Shirley, Barry, Yelisha, Ryan, Erik, Bert, martin, Regien, Anneke, Lap, Greet, Hester, Marlies, Simon, Johan, Jan, Nike, AM, Winnifred, Anita, Ad en Trees hartelijke dank voor jullie bijdrage aan het succes van deze geweldig ochtend. Oh ja. Wij praten niet meer over de kwelsloot. Dat is verleden tijd. De nieuwe naam voor ons ecologische kunstwerk is kwelbeek geworden.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén