www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, Natuur, Wijkwerkochtend, Windbos, Zelfbeheer

Wijkwerkochtend op de zonnige Paas zaterdag van 26 maart 2016.

Naast het mooie weer en de grote opkomst was vandaag de groepsdynamica bijzonder. In het begin de diaspora in vele kleine groepjes die overal in de wijk bezig zijn. Sommigen houden dit de gehele ochtend vol. Susan in de kruidentuin, Simon en Hans in de grote border, Chris en Alfred in de achtertuin, Thom en Elly in de steiger en begin border.

IMG_7489elly op de steiger

En Ton op het tildak.

IMG_7497ton tildak

De tiltillers openen de ochtend. Een klus voor de sterke mannen. De til kan naar buiten. Dat ding is in de loop van de tijd behoorlijk zwaar geworden. De korte processie eindigt in de kar van Ton. Vervolgens gaat de til naar de parkeerplek om daar verder behandeld te gaan worden. Bram en Rob kunnen niet wachten .

IMG_7495bram en rob op het tildak

Na het werk van Hans en Marion in Marions vogelbossie  en het werk in de border 1-5 met Marlies, Cees, Arjen, Ine en Leida werd de groep bij border 50/51 en de groep boswerkers steeds groter. Maar liefst vier debutanten vandaag, Josee, Bart, Cees en Rover. Deze laatste kanjer was vandaag veruit de jongste deelnemer. Hij houdt woord. Hij laat zien dat je ook constructief bezig kunt zijn in het bos. De facelift van border 49/50 was omvattend vandaag. Getuige ook de zware gele zakken die de sterke meiden na afloop naar de composteer plek hebben gebracht.

IMG_7498opruimen groenafval

In het bos zijn  30 bomen geplant en 100 struikvormers. Notenbomen en sparren hebben wij nog niet eerder geplant. Als toetje hebben de bosarbeiders een deel van de open plek in het populierenbos opgeruimd.

IMG_7496open plek populierenbos

Wij hebben gezongen voor Camelia en Rob, op deze dag 30 jaar bij elkaar. Doe dat maar na.

IMG_7493koffie van camelia

Josee had drie pannen soep gebrouwen.”Is dat niet te veel ?”, dacht ze nog aan het begin. Maar aan het eind van de rit was haar zorg als sneeuw voor de zon verdwenen.

IMG_7499jose met drie soorten soep.

Buiten werken levert een lekkere trek. Een lekker besluit van een overheerlijke zonnige WWO. Dank allemaal.

Zie ook de vele en schone plaatjes op www.hoekinzicht.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén