www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Natuur, Volkstuinencomplex, Windbos, Zelfbeheer

EZH journaal van week 11 ; 14 maart- 20 maart.

Maandag
Formeel de eerste stagedag van Thimo. Hij heeft al aan twee activiteiten deel genomen, maar vandaag is zijn eerste echte dag.

IMG_7462thimo

Hij doet vandaag mee met de hutclub, samen met Trees, Regien en Johan. De club blikt halverwege de middag trots op het resultaat van de dag. Een wandje erbij en twee wanden halverwege.

Bij de Y&H border zijn Yvonne en Henk begonnen met de voorjaarsschoonmaak.

Dinsdag
Lap schoffelt de borders rond de Kornbrug. Y&H gaan verder met hun border.

Rob, Bram en Thimo geven de til een laklaag. Daarna gaat Thimo samen met Bram bramen steken. Tot slot steken zij stobben uit van de moestuinhaag.

CIMG1777

Woensdag
Y&H besteden weer de nodige tijd in en voor hun border. Thimo en ik maken piketpaaltjes en slaan ze vervolgens langs de kwelsloot.

IMG_7470piketpaaltjes kwelsloot

De loop van de nieuwe westoever is nu goed te zien. Heb je vragen of opmerkingen dan hoor ik het graag. Binnenkort starten de werkzaamheden bij de kwelsloot. Wie wil er geïnformeerd worden over de laatste ontwikkelingen? Geef aan, dan zet ik je op een aparte mail list.

Boomplantdag op de volkstuinen. De VLA legt met vrijwilligers een boomgaard aan.

De TILLIES overleggen in de avond. De planning is krap. Maar de verwachting is en blijft dat de til staat op 9 april. Er zijn TILLIES die de dead-line te krap vinden.

Donderdag
‘Hoe kunnen wij dat gesomberd van ”het lukt niet met die til” stoppen?’ bedenkt WW zich. Heel simpel. Handen uit de mouwen.

CIMG1780

En WW, Rob, Lap, AM en later Bram en Thimo buffelen tot de gehele pyramide gereed is. Op de dakbedekking na. WW is bootliefhebber en hij zit bijna de gehele ochtend in het frame op zoek naar de juiste dwarsverbinding en sluiting. WW ter land, ter zee en ter lucht.

IMG_1545

Regien en Thimo gaan op plantjesjacht. Moeilijk hoor, determineren terwijl er nog nauwelijks groei in die planten zit.

Regien, Johan, Ad en Thimo werken aan de hut en die vordert gestaag. Er blijken kaboutertjes te zijn die op geheel eigen wijze ook meebouwen.

En Hugo ontdekt een roerdomp op de plek waar niet gebouwd mag worden. Wat een pracht!

roerdomp2

Even verderop ziet Joop in de esdoorn boven de vijver een ijsvogel.

DSC00286

Die vogels kunnen wij straks met regelmaat waarnemen langs de kwelsloot nieuwe stijl.

Van Ernst Jan Giethoorn, projectleider de Laren, ontvangen wij bericht over steun aan de kwelsloot. Ernst Jan; ”Vind het een mooi initiatief waar we vanuit De Laren graag een bijdrage aan willen leveren middels de inzet van een kraan voor 20 uur.” Ernst Jan, bedankt!

Vrijdag
Het is druk bij Greets hut. Kinderen hebben de plek ontdekt. “Dit is te mooi om stuk te maken mijnheer”; klinkt het. In de middag zijn er vele hutters actief. Johan heeft hier de meeste uren gemaakt en is gegroeid in de rol van onbetwiste leider. Projectleider vind hij een vies woord. Maar zijn wil is wet. De informele leiderskwaliteiten zijn hoogstaand. Dan weer actief als meester timmerman en dan weer evaluerend op afstand.

IMG_7473johan thimo hutten

Een genot om te zien. Ad, Lap, Greet, Hester, Thimo en ik volgen blind. En door die zeer bekwame sturing staat er aan het eind van de middag een zichtbaar resultaat. Greet is niet weg te slaan van haar zetel

IMG_7477hier wil ik het raam

en reikhalzend wordt er uitgekeken naar de finishing touch. Het plaggendak, het sluiten van de ril en het inplanten van prikkelplanten rondom.

Zaterdag
Ik schoffel weer een stukje van de moestuinhaag. En Ton bereidt de paal plaatsing voor.

Zondag
Bos kabouter geeft de hut een naam. En zet een deel van de dakbalken vast.

CIMG1789

Meeste stemmen geleden.

 • Volgende week zaterdag is het de wwo van maart.
 • Woensdag ga ik het plantmateriaal bij de kweker halen opdat het Windbos en de borders nieuwe groene impulsen kunnen  krijgen.
 • Doe mee op paas zaterdag. Er is veel plant- en schoffelwerk. Wie wil en kan er voor de soep zorgen?

 

 1. Josee van der Sluis

  Ik wil wel voor soep zorgen.

 2. Greet Boomhouwer

  Wat een verrassing die boskabouter!
  Smorgens vroeg om kwart voor zeven was ie nog in geen velden of wegen te zien.
  Wel erg veel vogeltjes…….
  Dank je wel kabouter
  Groetjes Greet

 3. Johan

  Paul, bedankt voor de pluim, maar je geeft me wel een beetje te veel eer. Ik ging er helemaal van kleuren, maar dat viel in mijn geval gelukkig niet zo op. Trouwens als je de foto goed bekijkt is het eigenlijk Thimo, die mij aanstuurt als ik aan het boren ben. En dat afstandelijk evalueren heeft ook wel wat met mijn rookgewoonte te maken.
  Jij in ieder geval bedankt voor je ondersteuning en de boskabouter bedankt voor de finishing touch (het naamplaatje) en de tie-wraps om de balken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén