www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Natuur, Nieuwbouw, Windbos

Windbosflat op de agenda van wethouder Herrema.

 

Bouw wethouder Tjeerd Herrema is samen met en Olaf en Klaas bij ons op bezoek.

IMG_7450herrema op no 51

In de huiskamer van Ton praten wij hem op 9 maart kort bij over de weg die wij bedacht hebben om tot uitvoering van de motie over de windbosflat te komen. Wij hebben het over de voortgang van de motie over de windbosflat. De wethouder vindt een gesprek tussen gemeente, Ymere en ons een prima initiatief en hoopt graag voor de zomervakantie van ons een positief resultaat te ontvangen. Tijdens het gesprek toont de wethouder duidelijk besmet te zijn met het niet uit te roeien “doorstroom” virus dat welig tiert in de sectie nieuwbouw van het stadhuis. Maar dat terzijde. Op weg naar de plek waar niet gebouwd mag worden toont de bouw wethouder zijn scherpe oog voor bouwen. “Wat zijn dat” vraagt hij wijzend naar de meest recente ril bouwsels langs het fietspad. Ik geef tekst en uitleg en denk ,wacht maar.

IMG_7456herrema op de dijk

Boven aan de dijk , uitkijkend op de plek waar niet gebouwd mag worden, monstert de wethouder de omgeving en maakt de voor ons ontnuchterende opmerking. “Ik kan mij goed voorstellen dat hier een flat bedacht is. Dat past wel bij de rest. Er is overduidelijk meer relatie met die flats daar dan met de woningen van de wierden”. Dat hadden zijn vele voorgangers eens moeten horen. De spontane uitspraak van Tjeerd is correct maar is volledig in strijd met de essentie van Wierden aan het Meer. Bouwen in de Wierden voor Wierdenaren. Wij lopen om en door het zandbosje terug. Bij Greets vogelvoederplek slaat de wethouder de hand voor de mond. “Wat een geweldige bouwstijl. “Ja, Tjeerd, meester rillers Johan en Ad hebben hier met vele anderen hun handtekening in het bos gezet.

DSC03990herrema bij greets vogelkijkhut

Dat is een andere vorm van doorstroming. Het uitgangspunt van de structuurschets van Almere wordt hier namelijk gerealiseerd. Bouwen en natuur gaan hier wel hand in hand samen. Even later staan wij bij de kwelsloot. In het kort verhalen wij over de plannen. Laat hier ook iets moois ontstaan door de bewoners zelf , namelijk een ecologisch kunstwerk. Als tegenhanger van het KWAM aan de andere kant van de wijk. Wij eindigen met het overhandigen van het KWAM jubileum boekje. “Voor tekst en uitleg over dat moois zul je nog een keer terug moeten komen Tjeert. Je bent van harte welkom”. Dank voor je bezoek. “Shit”, denk ik later. Ik had Tjeerd natuurlijk moeten uitnodigen voor onze komende wijkwerkochtend. Dan gaan wij bomen en struiken planten.

  1. Dick en Tiny Groenewgen

    Paul, hoe dat boekje over Archeologie wat je ons liet zien afgelopen zaterdag tijdens de zwaluwappartement opening?
    Dick Groenewgen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén