www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Natuur, Wijkwerkochtend, Windbos, Zelfbeheer

WWO van 27 februari 2016.

Bij de start geen suffe praatjes.

IMG_3380start wwo

Het is stralend fris weer dus wij gaan gelijk aan de bak. Snel zijn er drie ploegen actief in wijk en bos. Greetboss snelt zich met Hester, Leida, Ine, Susan, Nicolette, Trees, Anneke en Andre naar Greets vogelvoeder open plek. Daar is een live vogel cam in ontwikkeling. Die ontwikkeling heeft flinke voeten in de aarde . Er moet namelijk zand worden uitgegraven, takken gerild, logs op maat gezaagd en stoelen!!!??gehaald.

IMG_3463greetbosss

De enige rilman past zich moeiteloos aan aan al die ril damus. “Als ik deze weekend activiteiten maandag op mijn werk in Brussel vertel, gelooft niemand mij” zegt de rilman. Het team verheugt zich al op de toekomstige observaties op deze geweldige locatie. Ook vandaag zijn er talloze vogelsoorten in de buurt. Ze laten zich zien en horen. De trekvogel in het bijzonder.
De tweede ploeg bestaat uit Winnifred, Marlies, Arjen, René, Bram, Stan, Margreet, AM, Marrie , Lidia, Paula en Winnifred. Deze ploeg gaat een ril verleggen en moeten daarvoor de strijd aangaan met de braam.

IMG_3406rilbram

Als eerste stort Bram bloedend ter aarde. Ras wordt de verband doos in de buurt gezet. En Margreet vraagt om het XL NL doet tshirt. Zij plaats er een groot rood kruis op , zowel op de voor en achterkant van het shirt. De braam geeft zich niet zo maar gewonnen. Het is een loeizware opgave met vele slachtoffers. Rode kruis Margreet maakt overuren. Maar de groep is na afloop trots op het resultaat. En terecht. Aan de belangrijkste voorwaarde voor een meer aantrekkelijke bosrand is voldaan. De volgende keer kan er geplant gaan worden. Hoewel , in de tussentijd dienen wel al die braamstronken uit gespit te worden.
Regien, Teun, Wouter, Fred en ik vormen het uitgraaf en plant team.

IMG_3393bijmarionsvogelbossie

Gestart wordt in Marions vogelbossie alwaar lijsterbessen te dicht op elkaar staan.8 exemplaren worden uitgegraven en krijgen na de pauze een plek in het windbos. Maar voor dat het zover is worden er in de Y&H border 6 rozen uitgegraven en even verderop weer terug geplant. Zo wordt er ruimte gemaakt voor een hoek met hortensia. Tevergeefs wordt er een spar in de tuin van Winnifred gerooid. Het lukt niet om dat ding met een stevige kluit uit te graven.
De beloning tussentijds is van Camelia, Rob en Stan. Stan trakteert bij de koffie en thee omdat hij vandaag zijn stage bij ons afsluit. Na afloop is er erwtensoep met roggebrood en spek. “Tjeetje, zegt kokkin Paula, volgende keer moet ik meer maken. Wat een hongerig volkje”.

IMG_3697soep met roggebrood
In de pauze aandacht voor;
– De laatste dag van Stan
– NL doet. Camelia beloofd voortaan alleen in het Tshirt te verschijnen
– Het geschenk van NMFF. Twee dozen vol met determinatie kaarten en gidsen. Door een ieder te gebruiken.

IMG_3550nmff3
– De informatieavond op 8 maart over de natuurontwikkeling van de kwelsloot
– De laatste ontwikkeling over de motie inzake de windbosflat.
– Nationale vrouwendag. Ja, heren dat krijgt de aandacht in jullie afwezigheid. Die vrouwen hebben het voor het zeggen. Vandaag waren zij met 60 % in een dikke meerderheid.
Na afloop heb ik nog een gesprek met de vertegenwoordiger van de rilcommissie uit Brussel. Niet te verwarren met de tilcommissie. Nooit geweten dat onze buurman zijn werk heeft in Brussel. Andre heeft vandaag te midden van 7 rillende vrouwen een takje bijgedragen. “Andre, hoe heb je de ochtend bij ons ervaren? “”Nou”, zegt Andre in Nederlands met zo’n leuk accent. Je weet wel, zoals de schildersmurf praat. In dit geval de rilsmurf. “Nou , iek eb genoten. Nooit geweten dat ier op zo een oog niveau gerild wordt. Iek ga voorstellen of iek de permanente waarnemer van de Europese rilcommissie kan worden”. En ferm neemt Andre nog een hap roggebrood met spek. “En dit spek draag iek voor om opgenomen te worden in het assortiment van onze bedrijfskantien.”

Zie ook het verslag van Martin op www.hoekinzicht.nl

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén