www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Natuur, Windbos, Zelfbeheer

EZH journaal van week 45; 2-8 november.

Maandag
Ouwe constateert, na een vraag van mij, dat de gemeente het orchideeënveld niet gemaaid heeft. Ik stel vervolgens een vraag aan het Waterschap over het hoe en waarom. Ik snoei bramen op de open plek in het Wilgenbos.

Dinsdag
Bram krijgt te horen dat de machinekeuring a.s. donderdag verzet is naar week 47. Voor die tijd wil hij de Kubota weer maai-fit hebben.
In Vroege Vogels zien wij onze buurjongen Hugo op Texel op jacht naar een Sibopi. En dat lukt, zo zien de kijkers. Weet je niet wat een Sibopi is? Vraag Greet bij de eerstvolgende excursie of dat beest ook in de Hoekwierde te zien is.

Woensdag
Lap knipt de knotwilg langs de gracht kort en ik knip de nodige braamopslag in het Windbos weg.

CIMG1607A
Donderdag
Ook de gemeente kan borstelen, blazen en zuigen. Een ochtend lang zijn ze bezig in de wijk. Beetje dubbelop is het wel. Maar het vegen en blazen van het blad stond bij ons niet op het programma. Dus de gemeenteactie komt goed uit. Hoewel, de veegmachine is de wijk nog niet uit of de straat ligt al weer vol met netgevallen blad.

Vrijdag
Alweer is de gemeente actief. Nu wordt een gedeelte van het hoge gras in het buitengebied gemaaid. Met grof geschut. De paaltjes van de wandelroute vliegen je om de oren! Lap gaat op zoek naar de resten en leegt alle 7 afval- en hondenshit bakken.

Zaterdag
Het is bijzonder warm voor de tijd van het jaar. Het gras is weer gaan groeien. Bram wil nog een laatste ronde maaien. Maar ja, die as. Vandaag is er een pakketje uit het verre zuiden. Het is een nieuwe as. Even later zitten Bram en WW, voor deze gelegenheid Ed en Willem B., op hun knieën over het maaidek gebogen. En wat blijkt. Die k…. as past niet. De temperatuur is al hoog maar zo boven die kubota stijgt de temp naar tropische waarden. “Volgens mij moeten wij en die as even afkoelen”, zegt WW. Dus alles opruimen en de as de vriezer in.

Zondag
In de middag zitten Ed en Willen B weer op hun knieën boven het maaidek. En hatseflats, daar gaat de as in een keer op zijn plaats.

IMG_1307

Zo, dat is gefikst. Nu de andere kant nog sluitend zien te monteren en het proef maaien kan beginnen. En de mannen zijn blij. Geen gerammel maar een fraai maaigeluid is hun deel. Nu wachten op een paar dagen droogte.
Op de tuin en in het bos zie ik hoezeer de planten van slag zijn. Katjes van de hazelaar denken dat het lente is en ik zie bloeiende ereprijs, melkdistel, paardenbloem en ander spul dat de lente normaliter aankondigt. Waar gaat het met die opwarming naar toe??

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén