www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Natuur, Nieuwbouw, Pipo-wagen, Zelfbeheer

EZH journaal van week 40. 28 september tot 4 oktober.

Maandag
Jan en Ton maaien in de Wierden omdat de vaste maaier daar met vakantie is.
Bram maakt de Kubota schoon en heeft overleg met de leverancier van de borstelmachine.
Vandaag is er een eerste afstemmingsoverleg, na het raadsbesluit over de Windbosflat begin dit jaar, tussen gemeente (Klaas Dijkhuis, programmamanager Haven en Poort)…

IMG_6975klaas op bezoek

…en een delegatie van belanghebbenden (Leida, Paula, Ton, Bram, Andre, Martin en Paul).

IMG_6976klaas op bezoek

Na kennismaking en een terugblik op het proces tot nu toe wordt er afgesproken dat Klaas na afstemming met belanghebbenden binnen de gemeente over ongeveer een maand met een procesvoorstel komt hoe uitvoering te geven aan het raadsbesluit van januari m.b.t. de Windbosflat. Het streven is om samen op te trekken als het gaat om het zoeken naar een alternatieve bouwlocatie in Haven. Ons uitgangspunt daarbij is rood voor rood.

Dinsdag
Marjolein schoont het sedumdak en verzorgt samen met Bram de HB-ronde. Lap leegt alle afvalbakken.

Woensdag
Marjolein schoffelt een deel van de moestuinhaag. Lap helpt mee.

CIMG1552
Ad maait in het buitengebied en een deel in de Velden tot hij gedwongen wordt te stoppen door een kapotte aandrijfriem .

Donderdag
Bram en lap halen uit Verweggistan een aandrijfriem en zij weten het kreng in twee en een half uur te monteren.

Vrijdag
Een pittig maaidagje voor Jos,

CIMG1559

Ad

CIMG1562

en mij.

CIMG1560

De hele wijk maaien wij uiterst representatief. Lap helpt Ad met het wegvegen/wegblazen van het maaisel. Maaien is leuk omdat je lekker buiten bent. Maar in de middag had ik toch een dipje in mijn gemoedstoestand. Bewoners houden van een heugaveldje langs de gracht. Een zware klus om dat te realiseren. Je staat op een steile helling met een machine die zo zijn eigen wetten hanteert. Frisse lucht is weg omdat je hier in een openbaar hondentoilet opereert. En ja hoor, het overkomt zowel Jos als mij. Jos maait per ongeluk een vers exemplaar aan gort en ruikt de rest van de dag het menu van gisteravond van zo een bakbeest. En ik zorg voor een andere geurproef. Ik glij uit, je kunt raden waarover, en laat de maaier los om mij op te vangen. En je raad het al, de volle hand in een ander vers exemplaar. De smurrie fletst vrolijk door de vingers. Het water van de gracht biedt soelaas voor een eerste reiniging. Edoch bij het avondeten twijfel ik toch aan de reinigende kracht van de daarna gebruikte huishoudzeep. Tja, de vrijwilligers in de wijk hebben veel over voor het beheren van een dynamisch hondentoilet. Hoe krijgen wij die hondenbezitters zo ver dat zij de fecaliën van hun geliefde huisdier in de aangeboden zakjes deponeren?
Lap verzorgt een controle van de wandelpaden. Sommige palen, m.n. in de Velden moeten vrij geknipt worden van camouflerend onkruid.
In de avond brengen Lap en ik Pipo naar de vogeltelplek. Morgen gaat hij dienst doen als episch telcentrum voor de vogeltrek tellers.

Zaterdag
Vogelteldag in de hoek van de gracht tegenover de ijsvogelwand.

CIMG1565

Marion, Greet, Barbera, Peter en Hugo zijn vroeg uit de veren. De ijsvogel laat zich horen en zien maar tikt niet mee als trekvogel. Daar moet je afstanden voor kunnen overbruggen en daar bakt die ijsvogel niets van. Zie voor de plaatjes van Martin op www.hoekinzicht.nl

Greet geeft de volgende impressie; “Fantastische weersomstandigheden voor de trek. Alleen waar de vogels bleven… wel mooie aantallen kokmeeuwen en kolganzen.
Leuk waren de Goudhaantjes, zwarte mezen, redelijke aantallen grote gele kwikstaarten, 2 grote zilverreigers en als klap op de vuurpijl 2 kruisbekken en de eerste keep van het seizoen. De Pipowagen bracht ook dit jaar weer groot geluk. Het was prachtig weer dus we hadden hem ook nu niet nodig om te schuilen
Erg gezellig dat er weer een aantal buurtgenoten langskwamen om mee te kijken of om een praatje te maken.. ook de Postcodeloterij stroopwafels werden zeer gewaardeerd.
Volgend jaar weer!”

Willem en Bram controleren en repareren de kubota maaibak.
Ton heeft een nieuwe aanhanger voor deelnemers EZH gekocht.

20151003_164015nieuwe aanhanger

Lap plaatst de kar aan de zijkant van de container. Voor de sleutel kun je terecht bij Lap en Bram.
Ook het JDB-toernooi is een groot succes mede door het mooie weer en aantal mensen. Tijdens de pannenkoekenronde waren er +/- 30 mensen en tijdens het JDB toernooi 20 mensen. De winnaar was dit jaar Rob. De 2e prijs ging naar Henk en de 3e prijs verdiende Ronald. De poedelprijs was dit jaar aan Erica toebedeeld. Het was een zonnige, geslaagde en gezellige dag. Vele handen maken het opruimwerk licht. Zie verder www.hoekinzicht.nl voor de foto’s van Martin.

CIMG1574
Thom en Lap zorgen voor de stalling van Pipo.

En de bijen en de vlinders doen zich massaal te goed aan de bloeiende klimop.

IMG_6990gehakkelde aurelia

IMG_6998atalanta's op de bloeiende klimop

 1. Josée van der Sluis

  Op de site van “de Uithoek” staan nog meer fotoos van het jeu de boules toernooi.

 2. Rob en Elise de Jager

  Dank voor de prima organisatie van de Jeu de boules middag.

 3. Dick Groenewegen

  Jammer dat we niet bij het Jeu de Boulen zijn geweest. Maar ja er kwamen 2 monteurs. een voor de verwarming en een voor de droger.

  Het was weer geslaagd begrijpen we na het zien van de foto’s.
  Wat nou Johan niet in de prijzen gevallen? Niet dat het me verbaasd, maar toch zonde van de car-port 97/98 die voor de eerste keer niet in de prijzen viel! Groeten vanuit Almere-Haven Zuid. Dick en Tiny.

 4. Heerlijk weer, organisatie prima, en de pannenkoeken die smaakte naar meer dan 1, en natuurlijk de wedstrijd, wat fijn met elkaar.

  Yvonne & Henk

 5. Regien Loggen

  het was super gezellige prima organisatie
  jeu de boulen geslaagd en overheerlijke pannenkoeken al met al top

  groet Regien

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén