www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Zelfbeheer

Verslag ‘Woongroepers’

Zaterdag 5 november 2011

De buienradar geeft aan dat de regen wegtrekt. Gelukkig maar. Het is zacht buiten als ik om 9 uur de hulpmiddelen klaar zet.

Het arsenaal

Wat een arsenaal; hooiharken, een motorheggeschaar, 2 bladblazers, 4 bezems, 2 schoffels, een borstelmachine, een graskantensnijder, handschoenen, 5 kruiwagens, 2 bosmaaiers, tuinafvalzakken, takkenscharen. Mensen die langslopen roepen van alles: “Uitverkoop?”, “Kijkshop! ”
Ik ben er wel trots op; aan het materiaal zal het niet liggen. Hoewel? Als wij de graskantensnijder willen aanzetten trekken wij het touw los. Ton is een half uur aan het prutsen maar krijgt de veer niet meer op spanning. Jammer, de volgende keer beter. Deze ronde dus geen graskantjes.

Ine en Armand hebben er zin in

Armand loopt weg met de bosmaaier en komt na enkele minuten terug; “Ik heb geen touwtje meer”. En dat gebeurd nog een paar keer tot hij de slag te pakken heeft. Hij baalt dat hij de rit niet kan uitzingen; voetbal hè!
Hans loopt met de borstelmachine weg en ik zie hem pas weer bij de soep. “Ging goed Paul, even uitproberen maar ik heb nu de slag te pakken. Wanneer mag ik weer?”.
Jos is een ervaren maaier. Dus die zie je ook pas terug bij de soep. Hij maait de gehele grachtenkant en dat is volgens Marion niet de bedoeling. “Oké Marion, wij maken een tekening waar wij volgend jaar het riet laten staan. Onder een conditie, bij Jos voor de deur gaat het riet weg”.
Ine en Menno vinden de bladblazer wel interessant. Na een half uurtje kijken ze bedremmeld als ze het apparaat moeten overdragen aan een andere groep.

Om tien uur wordt het echt druk. Overal in de wijk verzamelen zich groepjes.

Tanner en Finn mogen in de kar

“De Woongroepers” bestaan uit; Henriette, Menno, Leida, Bert, Michel, Annemarije, Nienke (+ kids Finn en Tanner), Marrie, Ine, Noëlle, Eline en Paul. Deze 12 buren leveren een prachtig resultaat. De straat is blad en onkruidvrij en de groene zijkanten zijn prachtig gesnoeid. Menno is van het binnenstraatje.
Nienke, Marrie, Michel, Annemarije en Noëlle doen de ene kant. Henriette, Leida, Bert, Ine , Eline en Paul gaan aan de andere kant het gevecht aan met prik rozenbottels.

Die #$&%*-rozenbottels!

Er gaan wel 4 karren vol met blad en takken op de rillen van het Windbos. De weg wordt daar versperd door een man met een bladblazer die overduidelijk een nieuwe hobby heeft gevonden.

Op het grote grasveld gaan Simon, Karin en Diana in het plantvak aan de slag met de liguster die nogal groot zal worden. Ze worden verplaatst naar het Windbos en Alfred maakt daar ruimte met de bosmaaier. Bram ondersteunt de actie en ziet al snel waar zijn roeping ligt: grootschalig blazen. Wind mee of tegen: het maakt hem niet uit.  Anneke zorgt voor foto’s en struint de hele buurt door.

Al snel zijn de ligusters verwerkt (alhoewel Ton zondag nog 4 losse exemplaren in het bos tegenkomt die door Karin van Chris deze week geplant zullen worden) en wordt het een bladerfeest.

Met vereende krachten wordt het hele Hoekwierdepad bladvrij gemaakt. Bram blaast de dijk op en de anderen helpen Paul zijn zakken vullen en afvoeren naar de stortplaatsen in het bos.

Ondertussen is Milko het grasveld afgelopen en motormaait de hele wijk door, waarbij hij tevens nieuwe vrijwilligers werft. Met het zweet op het hoofd meldt hij zich om twaalf uur weer en verzucht “Nog eens twee uur en je kan me opvegen”.

Arjen is de ochtend aan de slag geweest bij de nummers 1 t/m 4. Blad ruimen en samen met Jos met de bosmaaier een strook bosschages vrij maken. Daar gaan we de volgende keer een mooie grasstrook van maken.

Na twaalven ontvangen wij van de keukenprinsessen een geweldige soep. Lekker buiten in het zonnetje is het als op een zomers terras. Geweldig gezellig ontspannen na gedane zaken.

Keukenprinses Lidia

Keukenprinsessen Lidia en Roelie

Alles staat klaar... ze kunnen komen!

Na gedane arbeid...

...heerlijk aan de soep!

Ervaringen uitwisselen

Alle karren verzamelen!

Juna smeert samen met papa een broodje

Wat zit er allemaal in die soep?

Groeten,

Paul Weber

Alle foto’s bekijken? Klik op deze link: Foto-album Buurtaktie 05-11-’11

 1. Wil Neering

  Geweldig het enthousiasme en het resultaat!

 2. Nienke

  Te gek! Overigens wat een prachtige foto van Ine met bladblazer in het grote fotoalbum! Een World Press kwaliteit van heb ik jou daar. X Nienke

 3. eline

  Wat een superleuk verslag van een productieve en leuke ochtend.Chapeau voor de organisatie, de websiye en….voor alle deelnemers natuurlijk. Eline. nr 66

 4. Maria Fehres

  Zooo, dat ziet er netjes uit en zo te zien hebben jullie ook nog een gezellige ochtend gehad! Superbedankt voor het mooie en opgeruimde resultaat! TOP!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén