www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Nieuwbouw, Windbos, Zelfbeheer

EZH journaal van week 12; 16-21 maart.

Maandag

IMG_6156berenklauw

“Jeffrey, herken je deze plant?” En Jeffrey geeft vervolgens in één keer het goede antwoord. “En Jeffrey, wat moet er gebeuren met die berenklauw?” “Uitsteken!”  “Oké, ga je gang”.

IMG_6154j berenklauw

Naast het uitsteken van de berenklauw heeft Jeffrey vandaag gewerkt aan het mussenhotel en hij heeft gewerkt aan het schonen van de grond voor 1-5. Elly en Thom schonen een deel van de borders, Ian, Thom, Lap en Bram doen allerlei klusjes rond de container. En Lap verdwijnt nog even in zijn lievelingsbosje. En dat is niet Marions vogelbossie!

Dinsdag

Het KWAM werkhoekje is vandaag uit het straatbeeld verdwenen. Dat is een memorabele actie van Ian, Jeffrey, Willem en Bram. Jeffrey en ik ruimen een deel op van de gevelde populier op de open plek van het Populierenbos. Op verzoek van Trees blijft dit jaar het deel van de boom dat er nu nog ligt aanwezig als speelvoorziening. Het bankje gaan wij nog restaureren. Jeffrey schoont een deel van het plantvak tegenover 1-5. Hij moppert dat de grond toch wel erg hard is geworden na de voorbije droge periode. Hij is blij als Cees hem een kopje koffie geeft. De gemeente laat zich van zijn beste kant zien. De kapot gereden lantaarnpaal is al na twee dagen gerepareerd. Klasse! Nu de stootpalen nog. Lap plaatst een verdwenen wandelpad paaltje en overlegt met de drukker over het informatie paneel.

Woensdag

Jeffrey is enthousiast over de eerste vogel monitor dag, samen met Greet, in de Hoekwierde. Jeffrey herkent steeds meer welk piepje bij welk diertje hoort. Het is wel een hoop administratie. Maar ja, dat hoort erbij. Wil je iets onderzoeken dan moet je veel gegevens verzamelen. Ian zet voor het laatst een kwast op de container.

CIMG1351

Hij is blij als Jeffrey en Greet op visite komen.

CIMG1352

En Lap wandelt met een gras hark door de wijk. De grasjes moeten van hem nu vrij zijn van gevallen blaadjes opdat wij weer een fraai gazon gaan krijgen dit jaar.

Donderdag

Willem, Jeffrey en Ian werken bij de container. Zij schilderen en treffen voorbereidingen voor het plaatsen van kozijn en deuren. Het is vandaag de laatste stagedag van Ian. Door alle drukte aan het eind van de dag schiet het afscheid nemen er een beetje bij in. Dat doen wij nog een keer apart.

Bram en ik gaan naar de kwekerij “De Batterijen” in Ochten. Met de voorbeeldige hulp van Job wordt de grote EZH-bestelling ingeladen.

IMG_6161inladen es gracht

De terugweg is er een met veel hindernissen. Wij zijn blij heelhuids terug te zijn en starten gelijk met uitladen.

IMG_6165uitladen

De bakken met sedum planten worden geparkeerd op het dak,

IMG_6168 ian en sedum dak

de hedera wordt  geplant langs de zijkant,

IMG_6167ian plant hedera

de struiken zetten wij in depot, het plantgoed voor 1-5 wordt bezorgd en wij planten een es langs de gracht.

IMG_6169 es bij brul

Lap overlegt met Decia en de drukkerij over de laatste aanpassing van informatiebord en tegels.

Vrijdag

Jeffrey en ik sorteren het plantmateriaal uit dat wij gisteren hebben gekocht. Op 5 pekken in de wijk gaat geplant worden. Het is wel de bedoeling dat de juiste planten op de juiste plek komen. Bram en Jeffrey planten een bijzondere eik op de open plek in het Populierenbos.

Zaterdag

Ik laat onze zienswijze over het raadsbesluit aangetekend versturen aan de Raad van State. De voorbije weken zijn wij in klein comité druk geweest met de zienswijze. Het is nu duimen draaien en wachten op het besluit van de Raad van State. Dat gaat maanden duren.

De NL doet bijdrage van de EZH is vandaag bij 1-5. Arjen heeft van het evenement een foto rapportage gemaakt. Zie //picasaweb.google.com/114393333284261385002/Plantdag21Maart?authkey=Gv1sRgCPjI5fbQ45SeIw. Ook Giel heeft enkele plaatjes gemaakt.

P1010332planten 1-5

Cees, Arjen, Hans, Marlies, Lap, Fred en ik zijn de planters van de dag en hebben in 1,5 uur alle struiken op hun plek staan. Vooral Cees was niet te stuiten. “En nu de vaste planten ook nog”, zegt hij na de koffie. En warempel,  begin van de middag staan alle planten op hun plek en heeft elke plant een kusje van Marlies gekregen met de mededeling, “ik wens je een goede groei in de altijd zonnige Hoekwierde”.

P1010331planten 1-5

Volgende week

  • Maandag: De bessen gaan gesnoeid worden door Trees en Jeffrey. Een klas van het Groenhorst komt ons helpen met het planten van de moestuinhaag.
  • Zaterdag is er een wijkwerkochtend. Wij kunnen starten met het schonen van de borders en er kan geplant worden in het Windbos. Ook kan er berenklauw gestoken worden. Wie wil er voor de soep zorgen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén