www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Zelfbeheer

Draaiboek eerste grote buurtaktie

Beste EZH-ers,

Zaterdag gaat het gebeuren. De eerste grote EZH-buurtaktie, Samen schoon de winter in.

Hierbij het globale draaiboek
Wij starten om half 10 en 10 uur. Om 12 uur verzamelen wij ons voor de gemeenschappelijke afsluiting in de ruimte van de woongroep. De uithoek keukenprinsessen Roelie en Lidia serveren daar een heerlijke soep met stokbrood. Het verhaal gaat dat er EZH-ers zijn die alleen al om deze reden meedoen. I.v.m. de inkoop horen wij graag wie niet deelneemt aan deze afsluiting.
Mensen met een machine starten om half 10 . Zij verzamelen zich bij mij thuis, no 57. Daar verdelen wij het gereedschap en is er de (veiligheid)instructie. De “machinisten“ werken i.v.m. de veiligheid alleen.
Er zijn 5 groepen in de wijk bezig; in elke ploeg worden de graskanten en de goten geschoond, onkruid uit de verharding wordt verwijderd evenals het verwijderen van maaisel van hagen. Ik probeer vrijdagmiddag de hagen te snoeien en laat dan het maaisel liggen.Tot slot wordt er blad geblazen en het blad verwijderd.

GROEP 1
De “Uithoekers” Greet, Hester, Yvonne, Marion, Karin en Anita verzamelen zich om 10 uur tussen 95 en 96. Naast bovengenoemde taken wordt door deze ploeg ook de oever van de gracht geschoond. De machinisten van deze ploeg zijn Jos (bosmaaier voor de gracht), Hans en Kees. Kees coördineert.

GROEP 2
De “Woongroepers” Leida, Ine, Henriette, Annemarije, Michel, Nienke, Eline, Anneke, Marrie en Paul hebben als centrale taak het winterklaar maken van het plantsoen rond de woongroep. Deze groep start om 10 uur bij Ine en Paul. Paul coördineert.

GROEP 3
De “Grote Velders” Bram, Diane en Alfred, Chris en Karin aangevuld met Ton en Anneke concentreren zich op het grote veld. Als er tijd is wordt er liguster verplant in het plantvak achter 40-50. Dit deel dient eerst met de bosmaaier geschoond te worden. Start groep om 10 uur tussen 50 en 51. Ton coördineert.

GROEP 4
De ”Speeldriehoekers” Decia, Eric, Roy, Patricia, Edwin, Marisa, Freni, Lynn en hun kinderen richten zich op de speeldriehoek. Hier worden buiten de genoemde werkzaamheden ook de speeltoestellen schoongemaakt. Decia coördineert.

GROEP 5
De “Volkstuinders” Armand en Arjen trekken van nummer 1, start om 10 uur, tot nummer 20. Wellicht is er hulp van de “Speeldriehoekers” als zij klaar zijn.

Met elkaar gaan wij er iets moois van maken!

Tot zaterdag!

Groet,

Paul Weber

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén