www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Nieuwbouw

Raad stemt over de Windbosflat zoals verwacht

De stemming over moties en raadsvoorstel over de Windbosflat was op 19 februari 2015 na een paar minuten voorbij. Wij waren met 7 wijkvertegenwoordigers getuige.
De motie van de PVV, om volledig af te zien van de bouw van de Windbosflat, kreeg steun van de PVV en SP en GL. Dat komt overeen met 38% van de raad.
De motie van Leefbaar Almere kreeg steun van de PVV. Chris Jansen van de PVV had een stemverklaring dat zij tegen de Windbosflat zijn maar achter de motie staan omdat het belangrijk is dat iedereen mee helpt met het zoeken naar een alternatief voor “een betonnen kolos” in de Wierden.
Jessica Kips had ook een stemverklaring. Groen Links wil niet meewerken aan het verschuiven van het probleem. Als bewoners financieel bijdragen dan moeten zij de zekerheid krijgen dat de bouw niet doorgaat.
De motie van Leefbaar kreeg 32 stemmen. Dat is 82% van de raad.  SP, GL en OPA stemden tegen.

Het raadsvoorstel waarin een regionale onderbouwing voor de Windbosflat is beschreven kreeg 62% van de stemmen. 38% stemde tegen. Dat waren GL, SP en de PVV.
De onderbouwing gaat nu voor goedkeuring naar de Raad van State. Als de raad van State de onderbouwing goedkeurt dan blijft de bestemming van de plek waar niet gebouwd mag worden een bouwbestemming. Als de raad het dan wil kan daar gebouwd gaan worden.

De volgende stap is dat wij in alle toonaarden bij de Raad van State zullen aangeven dat de onderbouwing van de gemeenteraad aan alle kanten rammelt. Er duurt enige maanden voordat de Raad van State een besluit neemt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén