www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Zelfbeheer

Succesvolle dag voor de EZH zaagploeg

De EZH zaagploeg van vandaag bestond  bij de koffie nog uit Hans H, Arjen, Armand, Jos en Paul. In de loop van de ochtend voegde Hans L. zich enthousiast aan bij het gezelschap.
Bij de koffie overhoorden wij elkaar over de veiligheidsvoorschriften. Gesterkt door koffie en instructies gaan wij aan de slag met de opslag naast Michelle en Anne Marije.

Vóór het zagen

Tijdens het zagen

En na het zagen

Na anderhalf uur is het sein groen en zijn er drie karren met takkenafval naar het Windbos gereden. Henriette helpt mee met het opruimen. Volgt de gastvrijheid bij Jos en Lidia. Een drankje en cake is ons deel. Dan verhuist het zaagcircus naar de te knotten wilg. Onder de supervisie van Fietje wordt de wilg geknot. “Neen Armand, deze boom moet je niet bij de grond afzagen; deze boom verdient een traditionele Hollands plattelandsvorm”. Dit is even slikken voor Armand, zijn voorkeur gaat uit om alles bij de grond te knotten. Met enige tegenzin kruipt hij in de knot en geeft daar vol gas.

De wilg vóór het knotten

Weer een uur later is er lunch. Na de lunch wordt gestart met het vellen van de dode wilg op de plek waar niet gebouwd mag worden. Gezien de omvang van die klus hebben wij maar wat laten staan voor de volgende keer. Wij kijken met plezier terug op het resultaat van vandaag.

Op woensdag 23 november is er de volgende zaagdag. Ik stel voor, met de ervaring van vandaag in ons achterhoofd, dat wij tot 15.00 uur samen aktief zijn. Daarna kun je je eigen gang gaan.

Groet,

Paul Weber

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén