Maandag

Gisteren is Ton na het nodige denkwerk weer aan het knutselen gegaan om het vullen en ledigen van de watertanks te versnellen. In de middag volgt een test. En zie, het vullen vraagt 25 minuten en het legen lukt binnen de 40 minuten, 20 minuten per tank. Jan helpt met het wateren van de BZN en hij beweert “dankjewel, dankjewel” gehoord te hebben.

Plant, dier en mens zweten peentjes vandaag. Het is maandag en het gaat nog warmer worden. Het is Lapdag. Lap, hij helpt Chris, knipt dodden bij de beek ( ja, Greet verzint ze waar je bijstaat!), hij voert groenafval af, hij herstelt op enkele plekken de bestrating

en hij geeft aan het eind van de middag de om water smekende plantjes een slokje met de nieuwe 2 m3 combinatie. Deze dag krijgen de plantjes in de triple A een slokje.

Dinsdag

Ton koopt een pomp om nog sneller H2O te kunnen tanken. “Nu kunnen wij als de brandweer blussen”, zegt hij. Zo droog is het nog niet eerder in het bos geweest.

Daar komen wij met de brandweerspuit niet bij.

Volleyers en jdb’ers doen hun ding.

Woensdag

Bram en Thom verzorgen de HB ronde. “Sommigen blijven dor”, constateert Rob.

Het water dringt niet meer door in die verdroogde kluit. De HB bij Arjen voor de deur heeft geen last. Dat zie je zo.

Die pomp van Ton blijkt inderdaad professionele brandweer apparatuur. Het installeren van de pomp duurt 10 minuten. Het pompen zelf 5. Het legen van de tanks duurt nog steeds 40 minuten. Ton en ik doen twee ronden. De plantjes in de Y&H border, de boomgaard en de BZN doen er hun voordeel mee.

Bij de beek groeit en bloeit het zonder extra water.

Donderdag

Regien, Johan , Ad en ik staan bij het krieken van de dag aan de bosrand. Schaduw en nog niet zo warm. Nou ja, na drie kwartier hebben wij de eerste warmte stop bij 32 graden Celsius. Na nog een half uur houden wij het voor gezien. “Wat ruist daar in het struikgewas”, neuriet Johan. Bij 36 graden begint hij overduidelijk te hallucineren. In ieder geval kunnen wij hier zaterdag verder werken.

Braamsluipers Corrine, Regien en ik zorgen voor een karrenvracht zaad van valeriaan, ratelaar, knoopkruid, silene, duizendblad, hazenpootje in het eerste deel van de wadi. Wij oogsten in de Velden en langs de dijk. Op de dijk zien wij een bui aan de overkant. Maar bij ons geen drup. Kijk, rechts op de foto , daar zijn wij aan het uitrusten op een bankje.

Mike, Joop, Greet en Hester doen aan een wedstrijdje slijk kruipen. Zij gaan geheel vrijwillig te water.

Goed vol te houden bij deze temperaturen”,  roepen zij vanuit het kwelbeek sop.

Mini, Nicolette, Lap en Johan zorgen fluitend voor de afvoer naar de hoop.

Niet te doen”, roept het kwartet in koor. Ja, leuk is een gesprekje met  geïnteresseerde Nieuw Zeelanders. Mike peutert met een zakmes een splinter uit zijn voet. Stoere vent, die Mike!.

Henk watert.

Later op de avond is het op het volleybalveld nog steeds tropisch warm. De muggen maken een eind aan de gezelligheid.

Vrijdag

Joop is druk bij de beek.

Maar wanneer is hij dat niet? Rob heeft op deze tropische dag puf om te gaan vissen. Nou ja vissen?

Onder de boom zitten drie witte ( wilde?) wieven.

En na zonsondergang is het massaal zoeken naar de maan. “He, he daar is ie.” Sommigen hebben last van hittestress en zien weer andere dingen in die maan dan anderen.

 

Zaterdag.

33 deelnemers aan de WWO van 28 juli 2018 verwelkomen in wadi, beek, bosrand  en border het water. Geen soep deze keer maar een broodje Irma speciaal na afloop. Een ongewoon gewone WWO.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C