Maandag
Wat een natte dag! Er staat gelijk water in de paddenpoel, het startpunt van de wadi.

Een elzen zaadje weet wel raad met die biotoop.

Dinsdag
Vogels in de hut. Tussen de buien door schijnt de zon. Arjen ziet ze gelijk vliegen.

Nou, schiet is op jij!

Auto en brommer kunnen elkaar niet ontwijken op de kruising tussen 50 en 51. Pats! De discussie verkeersveiligheid voeren wij niets voor niets.

Een schip met zure appelen doet daar niets aan af.

Woensdag
Vandaag begeleiden Susan, Leida, Lap en ik een groep  eerste jaars biologie studenten van Aeres bij een rond wandeling door de buurt. Dit doen de studenten om inspiratie op te doen voor een studie opdracht op school. Het wordt een gezellige en leerzame tour voor de studenten en de begeleiders. Rob vraagt aan het begin van de wandeling wie er koffie en wie er thee willen. Drie koffie en de rest thee. “Wat” zegt Rob,”toch niet een theekransje hè”. Is studeren tegenwoordig een vrouwen dingetje geworden? Die gemotiveerde vrouwen studenten zijn wel enthousiast over hetgeen wij hier met elkaar bereikt hebben.

Na de rondwandeling gaat Lap op snipperjacht. Anton had gevraagd of er voor de rozenborder nog meer snippers gehaald kunnen worden. Een eerste vracht wordt door Lap, Tim en mij opgehaald. Een tweede tocht is voor rekening voor Anton en Lap. De opbrengst is voor het grootste deel bestemd voor de Y&H border. Voor rond de hortensia’s. Daarna helpt Lap Linda van het aquamarijn met nog een vrachtje voor haar buurtje.

Wij krijgen bericht van de gemeente dat wij genomineerd zijn;

“Beste vrijwilligers van Zelfbeheer Hoekwierde,

Nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie Almeerse nominatie voor de ‘Meer dan handen-vrijwilligersprijs’! Daarmee verdienen jullie 500 euro voor de mooie initiatieven in jullie woonomgeving. En jullie maken automatisch kans op de landelijke vrijwilligersprijzen die worden uitgereikt op vrijdag 2 februari 2018.

We nodigen jullie van harte uit voor een feestelijk moment op donderdagmiddag 7 december tussen 17.00 en 17.45 uur in het stadhuis (Stadhuisplein 1). Daar kunnen jullie kennismaken met de andere Almeerse genomineerden en krijgen jullie de cheque uitgereikt.

Ter plekke horen jullie nog wat meer over de landelijke uitreiking in februari.”

 Het heilige natuur vuur brandt aan de horizon.

Donderdag
Lap leegt alle afvalbakken.

Greet is dolenthousiast;” Vanmorgen tijdens de vogelwandeling voor beginners in de Hoekwierde ontdekten we tussen een groepje spreeuwen opeens een Pestvogel.

En ja, eindelijk ging er gebeuren waar we al jaren op hopen, de vogel dook Marion’s vogelbosje in wat toentertijd speciaal werd aangelegd met Gelderse roos en diverse andere bes-dragende struiken en bomen om de Pestvogels te lokken in de winter. Missie geslaagd!!  Marion plaatst nog wel mooie foto’s op de site”

Peter ziet de vogel ook. Hij maakt een paar (144) foto’s en selecteert de volgende.

Een groot deel van de dag staan er figuren met teletoeters te turen naar die pestvogel. Wie pest nu wie?

Vrijdag
Elly heeft enkele buurtjes uitgenodigd om samen met Henk Winter een klein rondje Kimwierde/Kornwierde te maken. Wensen tav inboet en extra onderhoud worden uitgesproken.

Als het zonnetje doorbreekt smacht Hojan naar een frisse neus. Het rillen nabij de wadi smaakt prima. Bij de schemer ziet hij de maan door de bomen.

En hij moet denken aan de tijd dat Hojan nog een klein Hojannetje was en bij  pa op schot Sinterklaasliedjes zong.

Zaterdag
Arjen zag gisteravond een kerstboom in het zonnetje

en zijn oog viel op een andere boom.

Wie oh wie laat het licht schijnen?

De natuur gaat gewoon door. Te beginnen met de kerstroos. Die hebben er duidelijk zin in.

De rest is op zijn retour. Maar Arjen maakt die laatste dagen toch nog mooi.

Maar dat was gisteren. Vandaag de eerste rijp van het jaar.

Waterkoud. maar oh zo mooi.

 

 

 

 

BewarenBewaren

 

4 Responses to EZH journaal van week 48; 27 november-3 december.

 1. Winnifred schreef:

  Wederom prachtige foto’s!

 2. Yvonne Eeken schreef:

  Wat een prijzen hebben wij toch met zijn alleen verdiend, zoveel bereikt, daar zijn wij ook heel trots op!!

 3. Marga Sarneel schreef:

  Hartelijk gefeliciteerd met de nominatie voor de vrijwilligersprijs, een terechte waardering van de gemeente Almere . En ja, ik vind de foto’s ook weer zo mooi!

  Marga

 4. De pestvogel zat ook bij ons voor de deur. Tussen de bessen, natuurlijk! Dante en ik hebben ‘m allebei mogen spotten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C