Maandag
Hele dag (mot) regen. Toch gaat de Gruffalo Hojan richting wadi in aanleg. Het rillen zit hem in het bloed. Hij knipt het eea weg ter voorbereiding van de zaagploeg. Arjen bekijkt de foto’s die hij gisteren heeft gemaakt en geniet nog een keer van de bogen.

Ook zag hij een paar late bloeiertjes en een mus die in de til een woning heeft gekraakt.

En de reiger, die is met geen stok uit die beek te meppen.

Dinsdag
Hojan vermaakt zich ook vandaag in het bostrace van de wadi. Rillen is met zijn handen een kunstvorm geworden. Hier een ril weg daar een ril erbij. En die is mooi. Daar kun je heerlijk van genieten.

Woensdag
Voor de tweede keer dit jaar is er een ruitje ingeslagen in de klussenbus.

En weer is er door het gilde gereedschap meegenomen. Naast de teleurstelling alleen maar ellende. Nieuwe ruit laten plaatsen, aangifte doen en nieuw gereedschap aanschaffen. Zonde tijd en geld. Die zielenpieten moeten met hun poten van anderman spullen afblijven.

In de verte zien Ine en ik twee mannen in korte broek ons tegemoet lopen. “Het is mooi weer maar is dat niet een beetje overdreven”’  zegt Ine. Dichterbij gekomen zien wij dat het ouderwetse Spaanse pofbroeken zijn en dat de mannen een leuk petje met een veer op hebben. Nog dichterbij zien wij dat het twee maaipieten zijn. Wij spreken de maaipieten aan: “Wat doen jullie?”. “Nou, wij inspecteren de buurt op hoog gras. Het gras blijft maat groeien en wij willen niet dat onze baas met tabbert en al onderuit gaat door te hoog gras”.

Uitnodiging van de WWO is deels op rijm. Een rilpiet antwoord in stijl.

“Ja, die Piet kan zelfs dichten,

Om veel werk te laten verrichten.

De WWO-groep vindt dat reuze fijn,

Daar moet je toch wel bij aanwezig zijn.

Dus wat mij betreft, dan kom ik ook,

Neem me niet kwalijk als ik af en toe een sjekkie rook.

Chapeau voor de koffie en soep,

Ga er maar aanstaan voor zo’n grote groep.

Hopelijk zit het weer een beetje mee,

Maar we lijden niet van een druppel of twee.

Dit gedicht is nu wel op zijn end,

Met groeten van Hojan, die rare vent.”

Donderdag; zaagdag
Jos, Jos (geen tikfout), Susan, Regien, Arjen, Lap, Hans, Johan, Kees en ik vormen de ochtendploeg. Daar waar het kwelwater tzt de wadi instroomt vellen wij een abeel.

Als alles van die abeel  is opgeruimd is komt de koffie, thee en chocomel van Regien tevoorschijn en is het tijd voor een kleine picknick in de luwte van een fraaie ril.

Dus daarom ben je zo fanatiek aan het rillen, Johan”, wordt er opgemerkt. Een van de Jossen merkt op dat hij door de rillen het bos niet meer ziet. Afijn het meeste hout is vandaag uit de het wadi tracé gezaagd. En de damus vermaken zich, zittend op het cadeau van Flevolandschap drie weken terug.

Als Jan er zaterdag aan toekomt kan het grootste deel van het  bos tracé geschoond worden. Er ligt nog genoeg hout voor de WWO. Kees geniet; “vorig jaar lag ik nog letterlijk en figuurlijk lamlendig in het ziekenhuis en nu speel ik weer heerlijk buiten. Wie had dat gedacht”.

Ik zie dat de gemeente de riethopen verwijderd die wij na de laatste WWO hebben achter gelaten. Ik bedank de mannen.

In de middag wordt de ploeg uitgebreid met Decia, Eric en Thom. Met zo’n groep zijn de twee berken bij Decia voor de deur snel verwerkt tot ril en brandhout.

Als een berk ligt is het “aanvalluh”. Niet op de berk blijkt maar op de balletjes die tijdens de bui rondgaan.

Dat is even anders picknicken als vanochtend. Je maakt wat mee op zo een zaagdag.  “En, wat heb jij gedaan vandaag?”

Vrijdag

Lap maakt nog een zwerfafvalronde en hij harkt de vogelbos vlinderweide aan. Meerderen zijn bezig met voorbereidingen voor de WWO van morgen en er zijn diverse aanmeldingen. Waaronder;

Zaterdag zijn Diana en Alfred er ook weer bij

De aandacht voor BZN maakt ons allen blij

Er is langs het fietspad genoeg te doen

Geheel vrijwillig en niet voor de poen

Tussendoor van een bakkie koffie genieten

En hopen dat het niet gaat gieten (zoals nu)

Daarna flink  aan de slag met ruimen dan maar

Dan is ook de BZN winterklaar”.

Zaterdag
Het is de WWO van november. 33 deelnemers  krijgen van harken, rillen, spitten, kranen, kerstbomen, spitten, soepen en pepernoten spierpijn.

 

Soms van het lachen en soms van de bijzondere inspanning. Na een kraandag van Jan en de ril inspanningen van Hojan cs worden de wadicontouren zichtbaar.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

 

2 Responses to EZH journaal van week 47; 20-26 november.

  1. Site beheerder schreef:

    Allemaal SUPER bedankt voor het verwijderen van de berken bij ons in de tuin!

  2. Winnifred schreef:

    En wat een feest: vanuit mijn slaapkamerraam kijk ik zó op de Kerstboom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C