Jan heeft vandaag een WWD,

Nike, Thom, Lap , Arjen en Bram houden zich ook niet echt aan het reguliere WWO schema. Voorts zijn daar Camelia en Rob,( voor de goed verzorgde koffiepauze)  Elise en Rob,( voor de heerlijke vergeten groentesoep waarvan het recept op de receptenpagina is te vinden)

Simon, Anton, Rene en Henny, Diana en Alfred, Bram en Margreet, Anneke en Ton, Leida,  Marrie en Winnifred, Susan, Johan, Trees, Henk en Yvonne

, Elly , Regien, Ineke, Jos  (“ik ben op zoek naar grote pepernoten”)

, Ine  en ik die zich ook niet echt inhouden.  Weer een grote groep met 33 deelnemers.

Gasten zijn er ook; Bram,

Lars

van de pepernoten inspectie commissie, Lianne, Mark, Tim, Loraine en Ouwe. Bram mag samen met Jan een stukje kranen. “Moeilijk”, zegt Bram.

Centraal staat vandaag een boom. Ton rolt een stalen buis naar de startplek.

Waar is die nu voor? “Een slagwapen, gevonden achter het politiebureau’, zegt Ton. Voor een kerstboom zo blijkt even later. Heeel democratisch wijst Alfred een plek aan

en samen met Ton is hij tot de pauze zoet die buis in te graven.

Na de pauze volgt het omzagen, het bijzondere transport door het windbos en het herplanten van de boom. Tja, hoe krijg je dat ding het bos uit.

Als dat maar goed gaat.

Na een fase met een hoog visserslatijn gehalte gaat de boom op de kar.

En dan in processie het bos uit op weg naar de pijp.

Na een aantal pogingen

klinkt daar; ”oh sparrenboom, oh sparrenboom, wat zijn uw takken wonderschoon”. Al met al een niet alledaags klusje dat verbazing, bewondering en waardering oproept. En een nog onbekend vervolg.

Leida, Winnifred, Marrie , Ine en ik zijn bezig in de rosa rugosa border naast de woongroep. ”Dit is een meer natuurlijke wijze om je laten prikkelen in vergelijking wat ik van de week op mijn werk meemaakte’, zegt Winnifred na een scherpe haal van een weerspannige roos. ”Er is een roos ontsprongen uit…”.

De kwelwadi brengt zweet op de rug bij Thom.

Als grondwerker volgt hij Jan die vandaag een eerste contour van de kwelwadi realiseert. Een kuub rietwortels wordt vrijgemaakt en met bijeengeharkt gemaaid riet en gras op een hoop gezet . Susan, Regien, Jos  en Johan  mopperen dat dit toch een belachelijk zware klus is en niet leuk vanwege de hondenpoep. Voor een volgende keer  bedanken zij alvast. Wel is een ieder trots op het nieuwe landschap dat Jan en Thom in de loop van de dag uit de grond boetseren.

Ook Lap en Bram hebben het zweet op de rug. De vlinderweide van het vogelbos wordt verschraald met zand dat Jan uit de wadi spit. Lap

rijdt tig keer van wadi naar het vogelbos om aldaar het zand samen met Bram netjes te verspreiden.

Anton en Nike schonen de rozenborder. Na de pauze haal ik met Nike een bakkie snippers op van het schoolplein van de Aquamarijn. Nike verwerkt de snippers tussen de rozen. Een lekker dekentje voor de winter en een onkruidremmer in het komende jaar.

Ineke werkt solitair bij de kwelbeek. Gemaaid gras bijeen harken. Elly werkt solitair bij het begin van de wijk.

De hoekborder en rosa rugosa border aldaar worden door haar geschoond en geknipt. Over zweet gesproken.

Diana en Margreet ,

Henny, Simon, Trees  en Yvonne en Henk werken zich in het zweet in resp de BZN, de triple a border en de Y&H border. Jammer genoeg schiet het bij Henk als dank voor het harde werken in de rug.

En Jan gaat nog even door. Aan het eind van de dag kijkt hij achterom en zegt;”verrek, het begint ergens op te lijken”.

En tussen de bedrijven door halen en ruimen Bram en ik het gereedschap en voeren Nike, Arjen en ik het groenafval af naar de korf. Al met al een pittig dagje met een mooi resultaat. Een waardige investering in elkaar en in de toekomst op de korte en wat langere termijn.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C