www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek

Verslag WWO van 30 september 2017

 

Veel deelnemers en veel zin bij de frivole start van de WWO. Dante krijgt het hesje van Lap en moet de hele ochtend voor de afwezige Lappie spelen.

Marlies vertelt over de eurobird telling even verder op. “weinig vogels tot nu toe”, zegt ze. “Dank je de koekoek”, klinkt er uit de groep. “Greet voert zoveel bij de kijkhut, daar zitten al die beesten. Zet die pipo daar maar neer.”

Meerdere  groepen gaan vervolgens aan het werk

  • De jdb uitbreidings ploeg. Zand verspreiden en de verharding laag in de baan kruien. Een klus die niet iedereen straffeloos kan afronden. Het schiet Levien in de rug , hij gaat voor de rest van de dag plat. Yvonne, Henk, Dante, Nicolette, Kees, Ton, Rene zijn er tot de soep lekker druk mee. De miezer regen wordt als vanzelf sprekend getrotseerd.Ton; “Het miserde continu maar de energie was zo intens dat het ter plekken verdampte.”
  • Arjen zaagt zich een weg vrij op en rond de beoogde loop van de wadi, Marrie, Winnifred, Johan, Ad , Regien en Marlies volgen en knippen, stapelen en rillen braam en ander snoeisel.
  • Veel geknip en geschoffel in de borders. Leida en Ine verzamelen rozenbottels die neemt Greet in ontvangst bij de pipo.  Trees schoffelt in de boomgaard. Fred en Anton snoeien de rozen. Alfred, Margreet, en Diana duiken onder in de border zonder naam.
  • Bram en ik zorgen voor de afvoer van al het snoeiafval. Deels naar de steiger en deels op een windbos ril.
  • Ineke en Hester harken, snoeien en knippen bij de kwelbeek
  • Rob en Ursel zijn de cateraars en zorgen voor de koffie en soep. In de pauze aandacht voor de 30 km actie en de Rabo clubkas campagne. De EZH kwelwadi is een van de projecten waar je op kunt stemmen. Doen!!!!! Bram; “De regen maakte dat alle activiteit om 12.15 wel was gestopt. Jdb als laatste.  Even verwarring wel geen soep. Deze was op tijd. Wij te vroeg. De soep heerlijk. Gereedschap bij Bram werd ingeleverd.Een nat einde van een nuttige ochtend”.

Dank aan alle 30 deelnemers voor deze geslaagde ochtend. De volgende is op 4 november. Het is dan de nationale natuur werkdag! En daar kunnen wij dan aan werken in onze mooie buurt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén