♦ NIEUW: klik op de foto voor een grotere versie! ♦


Maandag
Trees schoffelt, ik plant (o.a. Japanse anemoon en kruipend zenegroen) en zaai (Margrietmengsel) bij de kwelbeek. Wij rusten op een bankje en daar start de grote kwelbeek theater voorstelling. Ook Nanette schuift aan en ja, wij zien een ijsvogel aanvliegen. Hij rust op de bekende plek

en vliegt naar een rietstengel en duikt vervolgens een visje uit het water.

En vliegt weg. Even later is ie er weer. Niet alleen maar met zijn vriendinnetje. De vogels zijn gebiologeerd met elkaar bezig, zij dansen de horlepiep. Geen oog meer voor de omgeving. Tot aan de finale, een juweel van een paring, deels in het water.  Trees slaakt een ontspannen kreetje. Nanette hoort de mooie donkere stem van David Attenborough. Ons applaus zal de vogels worst wezen, zij zoeken een ander plekje.
Na de voorstelling gaan wij voldaan verder met het zaaien. Joop schoffelt, controleert de planken en laat ons de plek zien waar hij het e.e.a. geplant (o.a. pinksterbloem) en gezaaid heeft.

Erica schoont de rozenborders bij de Kornbrug. Zij ziet dat de fuut jongen heeft. Er passeren vertederende tafereeltjes.

Dinsdag
Het gilde heeft ons vannacht weer  met een bezoekje vereerd. Alles wat vorige week niet te tillen was is nu meegenomen. Balen!

Vorige week zijn Diana en Alfred in de weer geweest met de Diervilla, vanavond is Simon aan de beurt. Met jaloerse blikken keek hij naar het duo D&A. “Ik wil ook een Diervilla”, dreinde Simon. En zie daar, ook de triple A border gaat op de Diervilla tour.

De Markerwadden is een door de jubilerende NMFF (30 jaar) gekozen bestemming voor haar jaarvergadering. Ine en ik vielen met de neus in de boter. Op zeil naar de jongste en nieuwste eilandengroep van Nederland.

Een pracht van een natuurontwikkelings project, die zijn weerga niet kent. Wij mochten voet aan eilandwal zetten en het deed inderdaad aan de wadden denken.

6 jdb spelers openen het nieuwe jdb seizoen.

Woensdag
Rob met de bosmaaier

en Lappie met de flyer.

Het is duidelijk, de nieuwe maaiploeg van dienst is gestart met de buurt maaitaak.

Donderdag
Rob gaat verder met de bosmaaier, Lap met de flyer en Kees met de borstelmachine.

Het uitrukken van de KUBOTA is nog niet nodig. Het is koud en droog, het gras groeit nog niet zo hard.

Lap licht tegels op zoek naar een drainageputje. Tevergeefs.

Johan zaait gras en steekt en passant enkele berenklauwen naar een andere wereld.

Greet zorgt voor de wekelijkse uitnodiging voor de braamsluip avond. Die uitnodiging bevat elke week een vogel quiz vraag: welke vogel is dit? Vorige week bleek het, volgens Greet, de roodsterblauwborst! Je  begrijpt een uit Rusland afkomstige dwaalgast. Die dwaalgast deed bij velen de wenkbrauwen fronsen.

Braamsluipers zijn er voor de tweede week op rij, ondanks die rode ster, weer in grote getale. Marlies, Greet, Hester, Yvonne, Nicolette, Maryse, Anita, Corrine, Henk. Johan, Lap, Martin en ik. Johan soleert  langs de gracht. Ik bij de rozenboog. De rest schoffelen zich een ongeluk in de Y&H border.

Bij Johan komt er onder het blad van een berenklauw een rode ster blauwborst te voorschijn.

En Johan denkt. “Hier moet ik meer van weten. Het is tijd voor een onderzoek. Twee dwaalgasten in een week, dat kan niet”. Hij volgt het beestje en die vliegt de tuin in van de buren. De buren zijn er niet, dus Johan neemt een kijkje over de schutting bij de buren. En wat ziet onze kwieke onderzoeker? In de tuin staat een volière met enkele stelletjes blauwborsten. Gewone blauwborsten ziet Johan direct. Geen gedoe met rode sterren Niets mis mee. Die roodster zit op het gaas en communiceert overduidelijk met de familie. Maar dan valt het oog van onze Sherlock op een paar spetters rood op de grond. “He, een spoor”. Het spoor gaat richting het schuurtje. En wat ziet Johan in het schuurtje. Een klein busje rode verf! Een penseeltje heeft rode gedroogde verf op het varkenshaar. Maar er ligt nog veel meer. Daar in dat schuurtje ligt volledig pallet aan kleuren in een tube. “Zo kan ik het ook”, denkt Johan. Kennelijk zijn alle middelen geoorloofd om die quiz te manipuleren. Johan vraagt de deelnemers de quiz te boycotten!

Er is zelden zo een grote groep bezig geweest in de Y&H border.

Met als resultaat dat na 1,5 uur de border superschoon is. Werkelijk elk sprietje wordt verwijderd.

Ik speel de afzijdige plaggensteker bij de rozenboog.

Aldaar de bekende kraker van het hotel.

Ook staan hier de Pinksterblommen.

Na afloop is er  een gezellig samenzijn in de serre. Daar heeft een opera lijster het hoogste woord.

Vrijdag
Vandaag is voor Johan de afsluiting van het kwelbeek pad inzaai project. Alleen al om die reden gun je de man warmte en elke dag een bui. Groeizaam weer dus. Of de maaiploeg dat ook vind is een ander verhaal. Johan hanteert zij eigen tempo en geniet van al wat bloeit langs de beek.

Johan geniet van een kraai op een van zijn wilgen en ziet dat alle wilgen fraai uitlopen.

Greet trekt honderden jonge wilgenplantjes uit het talud van de kwelbeek. “Wij willen geen wilgenbos maar transparante kleurrijke oevers.“, is haar parool.

Lap schoont een deel van de jdb baan en is aanwezig bij de opening van een wilgen speelplek in het park “De Uithof” door Frits Huis in het kader van het 40 jaar jubileum van de school “De Ark”.

Lap; “Het idee en de voorbereiding is geheel door Bep van Mil geregeld. Uitgevoerd met medewerking van de gemeente, De Ark, vrijwilligers van de bosgroep en Jan van Schaik, “De Wilgenman”, heeft het mooie vlechtwerk gedaan. Er worden nog 2 panelen geplaatst over 2 weken (ontworpen door Bep en Decia).

Zaterdag
SchaalTrees. Naast de paasTrees en de kerstTrees was het vanochtend proefdraaien met de schaalTrees. Vorig jaar bedacht Trees een kwelbeek sponsor actie. Koop een schaal en sponsor daarmee de kwelbeek. Nu de eerste rabarberbladeren de juiste maat hebben is het zover. Ik mag de kunstenares assisteren met het domme werk om specie te maken. Trees is in de weer met grindhoopjes, bladeren en het kunstig afsmeren. Woensdag bekijken wij het resultaat. Wij zijn reuze benieuwd want bij een geslaagd resultaat  kunnen wij de productie gaan opschalen.

Lap ligt weer op zijn knieën op de jdb baan. Lap loopt nog een inspectie rondje in en om het vogelbos voor het zoeken naar de Japanse duizendknoop. Lap; ”Het bosje is vrij van deze plant maar langs de tuinen van de woongroep heb ik veel zien staan en haal ik komende week weg”.

Volgende week zaterdag is het de WWO van april. Met werk op o.a. de weg over de kwelbeek (schroeven vervangen). Plaatsing van een nieuwe depodog bak langs de gracht en het schonen van de haag langs het moestuincomplex. Wie wil er voor de soep zorgen?

Arjen maakt zijn wekelijkse ronde en ziet dat in het bos de eerste boshyacinten bloeien.

Ook het daslook doet zijn best.

Deze geranium bloeit deze week voor het eerst.

Vergeetmenietjes gaan de strijd aan met het zevenblad.

Hondsdraf bloeit volop.

De inlandse vogelkers is deze week ook gaan bloeien.

ook de zwammen waar Marion over bericht ziet Arjen.

Jong blad geeft kunst.

En Arjen sluit af met landschapskunst. Wat een topper!! Tot volgende week.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C